De ultieme mannenavond: hier 7 tips

Last Updated on: 27th november 2023, 01:54 pm

Wanneer je weekend na weekend met de vrienden doorbrengt kan het zijn dat jullie op een bepaald punt van verveling komen. De zaterdagavonden worden standaard en jullie willen deze avond naar een hoger level tillen. En dat is makkelijker dan jullie denken. Het enige wat je hoeft te doen, is de onderstaande zeven tips doornemen. Hieronder praten we je bij voor een gezellige vriendenavond.

1. Paddo’s kweken

Een spannend, psychedelisch en gezellig avondje is gegarandeerd met het kweken van truffels. Ook al zal je geen truffels zien verschijnen in een avond tijd, het is wel leuk om te doen. Wanneer de truffels klaar zijn om geoogst te worden kan het leuke avondje beginnen. Je kunt de kweeksets kopen bij PaddosKopen. Wanneer jouw vriendengroep en jij geen geduld of geen zin hebben om paddo’s te kweken, kun je ook truffels kopen. Dit kan onder andere via paddoskopen.nl/product-magic-truffels/atlantis. Houd er wel rekening mee dat je de juiste dosering afhangt van een aantal factoren, zoals jouw lichaamsgewicht. Ook kan het verstandig zijn om vrienden om je heen te hebben die ervaring hebben met paddo’s en truffels.

2. Organiseer een etentje bij jou thuis

Lekker lang tafelen met de vrienden: niets is gezelliger dan dat. Vooral wanneer je het zelf organiseert haal jij jouw vriendenavond naar een hoger level. Je kunt bijvoorbeeld met zijn allen afspreken dat iedereen een gerecht gaat voorbereiden. De een doet het voorgerecht, de ander maakt het hoofdgerecht en de een zorgt voor het dessert. Zo heb jij heel eenvoudig een etentje geregeld, en dit is natuurlijk een stuk voordeliger dan uitgebreid uit eten gaan in jullie favoriete restaurant. Bovendien kan het misschien nog wel lekkerder zijn. Laat het dineren maar beginnen!

3. Kroegentocht

Wonen jouw vrienden en jij in een stad met talloze kroegjes, of in de buurt daarvan? Dan kun je een kroegentocht organiseren. Bovendien is het altijd een goed idee om met de vrienden een kroeg op te zoeken. Iemand doet bijvoorbeeld een rondje in een kroeg en jullie gaan daarna door naar het volgende café in de stad. Wel is het bij een kroegentocht van belang om wat voorbereidingen te treffen. Kunnen jullie de afstanden tussen de kroegen lopend afleggen, en hoe kom je in de stad? Bel bijvoorbeeld van tevoren een taxi die jullie brengt en haalt op het afgesproken tijdstip.

4. Spelletjesavond

Een spelletjesavond is nooit verkeerd. Vooral wanneer er een paar fanatiekelingen in de groep zitten is het altijd gezellig. Verzamel allerlei spellen bij elkaar en zorg ervoor dat iedereen een aantal spellen meeneemt. Zo kan de spelletjesavond uren duren! Vooral spellen als Risk, Kolonisten van Catan en Exploding Kittens zijn razendpopulair bij vriendengroepen. Bovendien kun je de spelletjesavond nog leuker maken: spreek van tevoren een bepaald thema af. Er bestaan namelijk zó veel spelletjes dat jullie er waarschijnlijk niet eens aan toekomen om alle spelletjes bijlangs te gaan. Kies bijvoorbeeld voor alleen maar bordspellen, of Oud-Hollands. Zo houd je de spelletjesavond ook nog een beetje in toom.

5. Bowlen, lasergamen en meer fanatieke activiteiten

Bestaat jouw vriendengroep uit een stel fanatiekelingen? Dan is het organiseren van een avondje vol activiteiten een aanrader. Zo is bowlen altijd een goed idee. Hier worden de meeste vriendengroepen enorm fanatiek van, want het draait natuurlijk maar om een ding: winnen! Haal daarom de winnaarsmentaliteit naar boven en zorg ervoor dat jij er met de eerste plek vandoor gaat. Na het bowlen kunnen jullie gaan lasergamen. Iedereen krijgt een soort harnas aan waarop je moet schieten. Schuil je achter de hindernissen en zorg ervoor dat niemand jou ziet. Oh ja, een wit shirt is een no go tijdens een potje lasergamen. Naast bowlen en lasergamen bestaan er nog meer verschillende fantieke activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan glowgolf, poolen, karten en wat dacht je van pingpongen?

6. Karaokeavond

Ook als je niet de sterren van de hemel zingt is een karaokeavond altijd een goed plan. Maak samen met jouw vriendengroep een afspeellijst die jullie een voor een bij langsgaan. Zo kun je bijvoorbeeld een gezamenlijke afspeellijst maken op YouTube. Pak de lyrics erbij en jullie hebben gegarandeerd een onvergetelijke avond. Ook bij de karaokeavond kun je een bepaald thema aanhouden, bijvoorbeeld de zero’s of de nineties. Nóg leuker is om jullie ook te kleden in dit thema. Lachen, gieren, brullen!

7. Filmmarathon

Hebben jouw vrienden en jij behoefte aan een relax-avondje? Dan is niets gezelliger en leuker dan het organiseren van een filmmarathon. Ga met elkaar sparren welke films jullie het leukste vinden of het leukste lijken. Er zijn natuurlijk een aantal klassiekers die jullie kunnen kijken zoals Harry Potter of Lord of the Rings. Als jullie meer van actiefilms houden kun je bijvoorbeeld gaan voor de reeks van Fast and the Furious of allerlei films van Jason Statham. Drankje erbij, hapje ernaast, geluid op standje maximaal en de filmmarathon wordt gegarandeerd een groot succes.