Tweedehands auto’s in de lease: wat zijn de voordelen?

en auto leasen is tegenwoordig appeltje eitje. Je betaalt een vast bedrag per maand en je hebt een auto voor de deur staan. Het maakt in principe niet uit hoe oud die auto is en of die al is gebruikt. Bovendien zijn er best veel tweedehands leaseauto’s te vinden, als je dit wil leasen noem je dat occasion lease. Hieronder lees je alle voordelen die je hebt als je een tweedehandse auto leaset.

1. Het is goedkoper

Ten eerste is het leasen van een tweedehands auto een stuk goedkoper dan een nieuwe auto leasen. De reden dat het goedkoper is, is omdat een groot deel van de waarde naar beneden is gegaan doordat de auto al wat ouder is. Het maakt in principe niet heel veel uit hoe oud de auto precies is wanneer je van plan bent een auto te leasen. Na een jaar is de auto namelijk al dertig procent minder waard. In het tweede jaar komt daar nog eens twintig procent bij. Na twee jaar is een auto dus al een stuk goedkoper om te leasen dan een gloednieuwe auto.

2. Je kunt de auto sneller ophalen

Bij een gloednieuwe leaseauto kun je de gehele auto maken zoals jij dat graag wil hebben: volledig naar jouw eigen wens. Hierdoor wordt het in de fabriek samengesteld en kan het best lang duren voordat je de auto uiteindelijk voor je deur hebt staan. Bij een tweedehandse lease auto heb je dit probleem niet. De auto is namelijk al helemaal klaar om te gaan, het enige wat je moet doen is de auto ophalen bij de garage. Bij een tweedehands lease auto kun je dus een stuk sneller de weg op dan bij een gloednieuwe lease auto. Bovendien ben je meteen economisch gezien de eigenaar van het voertuig wanneer je kiest voor financial lease.

3. Een korte contractduur

Een korte contractduur kun je zien als een nadeel maar ook juist als een voordeel. Als je namelijk een nieuwe auto leaset zit je er best lang aan vast. Bij een nieuwe lease auto kun je er gemiddeld één tot vijf jaar aan vast zitten. Bij een tweedehands lease auto heb je dit niet. Een persoon heeft de auto al eerder ingeleverd waardoor jij het contract af kunt maken tegen een goedkoper tarief. Je kunt dan rekenen op een auto die je voor één of twee jaar bij huis hebt, zo zit je minder lang vast aan de vaste lasten die een lease auto met zich meebrengt.

4. De gehele autogeschiedenis is bekend

Als je een tweedehands auto koopt van een particulier is de kans dat je alles weet over de auto erg klein. Je weet namelijk niet hoe de auto in elkaar steekt en wat er mee is gebeurd. Bij een tweedehands leaseauto heb je dat voordeel wel. Je weet precies wat ermee is gebeurd, wat er eventueel mis aan was en je weet de hele onderhoudshistorie. Zo weet je zeker dat je in een goede auto rijdt waar niks mis mee is.