De Tacx Flux S Smart T2900S Review: Direct Drive Fietstrainer

Last Updated on: 26th juli 2023, 07:07 am

De Tacx Flux S Smart T2900S biedt fietsers een budgetvriendelijke direct drive fietstrainer met een indrukwekkend vermogen van maximaal 1500 Watt en een maximale stijgingsgraad van 10%. Hoewel het misschien niet zo krachtig is als zijn geavanceerdere tegenhanger, de Tacx Neo 2, heeft deze fietstrainer nog steeds veel te bieden en blijft het een populaire keuze vanwege zijn aantrekkelijke prijs en veelzijdige functies. In deze grondige evaluatie verkennen we uitgebreid de voornaamste kenmerken, sterke punten en eventuele zwakke punten van de Tacx Flux S Smart T2900S, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over de geschiktheid van deze fietstrainer voor jouw individuele behoeften.

Wat is de Tacx Flux S Smart T2900S?

De Tacx Flux S Smart T2900S betreft een voortreffelijke fietstrainer met directe aandrijving, vervaardigd door het gerenommeerde merk Tacx. Deze innovatieve fietsapparatuur garandeert een levensechte rijervaring, waarbij je traint zonder het gebruik van je achterwiel. Met een aantrekkelijke prijs in vergelijking met andere vergelijkbare modellen, is de Flux S Smart momenteel een van de populairste fietstrainers op de markt. Ondanks dat de prestaties op bepaalde vlakken enigszins lager liggen dan bij duurdere alternatieven, blijft het een voortreffelijke optie voor zowel nieuwkomers als doorgewinterde fietsers. Als je echter op zoek bent naar een krachtiger model, kun je beter kijken naar de Tacx Neo 2 of de Saris H3.

Lees hier meer over de Tacx Flux S Smart T2900S.

Eigenschappen van de Tacx Flux S Smart T2900S

De Tacx Flux S Smart T2900S Review: Direct Drive Fietstrainer

Hier volgen de belangrijkste kenmerken van de Tacx Flux S Smart T2900S:

  • Innovatieve interactieve fietstrainer
  • Uiterst precies: nauwkeurigheid van ongeveer 3%
  • Bootst stijgingspercentages tot 10% na met een indrukwekkend vermogen van 1500 Watt
  • Weerstandstype: elektromagnetisch
  • Maakt verbinding via Bluetooth Smart, ANT+ en ANT+ FE-C
  • Geschikt voor gebruik met Android, iPhone, Mac, Windows computers, diverse sporthorloges en -computers
  • Compatibel met populaire apps zoals Kinomap, Zwift, Tacx app en TrainerRoad
  • Past bij Shimano- en SRAM cassettes (cassettes niet inbegrepen)

Voor- en nadelen van de Tacx Flux S Smart T2900S

Bij het kiezen van een fietstrainer is het belangrijk om rekening te houden met zowel de voordelen als de nadelen. Hier zijn de plus- en minpunten van de Tacx Flux S Smart T2900S:

Unieke voordelen van de Tacx Flux

Met een maximale wattage van 1500 en een stijgingspercentage tot 10% biedt de Tacx Flux S al een aanzienlijke uitdaging. Hoewel het vermogen en de helling iets lager zijn dan bij bepaalde andere modellen, blijft het een uitstekende keuze voor de meeste fietsers.

Geniet van fluisterstille trainingssessies met de Tacx Flux S Smart, want deze fietstrainer behoort tot de stilste op de markt. Train zonder anderen te storen en volledig gefocust op je doelen.

Het gestroomlijnde ontwerp en robuuste constructie van de Tacx Flux S Smart zorgen voor stabiliteit tijdens intense trainingen, terwijl het lichte gewicht je in staat stelt om de trainer gemakkelijk te verplaatsen wanneer dat nodig is.

Verbind je trainer moeiteloos met diverse apparaten en trainingsapps via de slimme ANT+ en Bluetooth Smart communicatiemogelijkheden. Zo haal je nog meer uit je trainingen en blijf je gemotiveerd.

De Tacx Flux S Smart is geschikt voor de meest gangbare wielmaten en kan gebruikt worden met zowel racefietsen als mountainbikes, waardoor het een veelzijdige keuze is voor elke fietsliefhebber.

Nadelen van de Tacx Flux

Hoewel het stijgingspercentage van 10% al behoorlijk indrukwekkend is, kan het voor sommige fietsers die op zoek zijn naar extreem steile beklimmingen, wat minder zijn. In dat geval zijn er mogelijk betere opties beschikbaar.

Houd er rekening mee dat de Tacx Flux S Smart niet wordt geleverd met een cassette. Dit betekent dat je extra kosten en moeite moet investeren om een geschikte cassette aan te schaffen voordat je aan je trainingsavontuur kunt beginnen.

Het enige kleine nadeel van de Tacx Flux fietstrainer is dat deze niet inklapbaar is. Hierdoor neemt hij altijd wat ruimte in beslag. Echter, gezien alle andere voordelen die het biedt, zou dit aspect voor de meeste gebruikers geen grote belemmering moeten zijn.

Eindconclusie

De Tacx Flux S Smart T2900S is een voortreffelijke fietstrainer die zich onderscheidt door zijn betaalbaarheid. Hoewel het niet behoort tot de meest geavanceerde of weelderige opties op de markt, garandeert het een ongeëvenaarde virtuele fietsbeleving. Deze fietstrainer is met name ideaal voor gepassioneerde wielrenners die op zoek zijn naar een solide keuze. Hoewel het vermogen en de hellingen misschien niet op het niveau zijn van zijn duurdere tegenhangers, stelt de Tacx Flux S Smart zeker niet teleur in termen van uitdaging en prestaties. Het enige aandachtspunt is dat een aparte cassette moet worden aangeschaft, en we moeten er rekening mee houden dat de fietstrainer niet inklapbaar is. Desondanks is het een betrouwbare metgezel voor serieuze wielersessies.

Lees ook eens onze volgende artikelen: