De sporten zijn goed voor je buikspieren

Buikspieren worden vaak gezien als schoonheidsideaal. Zo heeft een man of vrouw met sterke en mooie buikspieren vaak een krachtige uitstraling. Vrouwen of mannen die een sterke core hebben beoefenen vaak sporten waarbij dit ook echt nodig is. Zo zou je het niet gelijk denken, maar voor bijvoorbeeld zwemmen en klimmen is een goede set buikspieren essentieel. Wij leggen je in dit artikel uit waarom.

Gymnastiek

Wist je dat je eigenlijk geen gymnast kan zijn wanneer je geen sterke buikspieren hebt. Zo lijkt het soms alsof ze alles vanuit hun armen en benen doen, maar eigenlijk is de core het belangrijkst. Zo sturen turners vanuit hun buikspieren de rest van hun lichaam aan. Een salto begint dus eigenlijk bij goede buikspieren.

Sportschool / Cross-fit

Het zal je niet verbazen dat je in de sportschool jouw buikspieren goed kan trainen. Ben jij opzoek naar een sportschool amersfoort dan kom je toch al snel uit bij de wat bekendere. Maar kan jij Cross-fit ook? Dit is een sport die je uitvoert in de sportschool, en deze is ontwikkeld op basis van trainingen door het leger. Echt pittig dus, maar je krijgt er enorm sterke buikspieren van.

Zwemmen

Zwemmers zien er altijd enorm krachtig uit, en niets is minder waar. Want wanneer we het over een fysiek zware sport hebben dan mag zwemmen niet ontbreken. Zwemmers trainen ook buiten het bad enorm veel hun buikspieren. Bij een vlinderslag heb je bijvoorbeeld een enorm sterke core nodig om stabiel en met krachtige slagen door het bad te komen.

Klimmen / Boulderen

Ken jij deze sporten al? Sinds afgelopen jaar zijn deze sporten flink in populariteit toegenomen en dit heeft er mee te maken dat ze beoefend werden tijdens de olympische spelen. Zo heb je voor klimmen en boulderen enorm goede buikspieren nodig. Vooral wanneer je in een schuine helling moet klimmen moet je buikspieren hebben om dicht bij de wand te kunnen blijven.

Boksen / Vechtsporten

Nog zo’n sport waar we toch altijd flinke krachtpatsers zien is toch wel boksen. Maar ook andere vechtsporten wordt er vaak vooral op core getraind. Want een goed slag komt vaak doordat je een snelle draai kan maken. Het gaat erom hoeveel gewicht jij erin kan zetten. Dat maakt boksen toch een logische sport in dit rijtje.