De leukste hobbies voor jongens van 12 tot 18 jaar oud

Last Updated on: 1st september 2022, 12:12 pm

Jonge jongens die net in de pubertijd komen, zijn vol in ontwikkeling. Het speelgoed waarmee je vroeger speelde ben je ineens te oud voor. De speelgoedautootjes zijn echt niet meer cool en vinden jonge jongens waarschijnlijk zelfs kinderachtig. In zo’n zoektocht naar een nieuwe hobby kan het best zijn dat jonge jongens niet zo goed weten wat ze moeten doen. Om je jonge vriend dan af en toe even te helpen kun je misschien wat hobbies voorstellen. Benieuwd wat voor hobbies allemaal geschikt zijn voor jongens van 12 tot 18 jaar oud? In dit artikel sommen we onze favorieten voor je op.

Diamond painting

Weet je wat diamond painting voor mannen inhoudt? Hierbij leg je kleine steentjes op een canvasdoek wat kleeft. Er zijn verschillende nummers op het doek gedrukt waardoor je alleen maar op zoek hoeft naar het juiste steentje en deze er zo op kunt plakken. Uiteindelijk ontstaat er dan een kloppend schilderij beeld. Er zijn verschillende diamond paintings voor jongens, maar wist je dat je bijvoorbeeld ook je eigen foto’s kunt laten drukken en zo een heel persoonlijk diamond schilderij kunt maken.

Voertuigen maken met diamond paintings

We blijven nog even in het thema van diamond painting. Houden de jongens in kwestie nou heel erg van auto’s of andere voertuigen, dan kun je ook voertuigen maken met diamond painting. Stoer! Zo kun je bijvoorbeeld ook een diamond painting maken van Max Verstappen of van een tractor. Voor iedereen is er wel wat wils, Ook een ontzettend leuk cadeau om te geven aan een jonge jongen. Doen ze natuurlijk ook weer eens wat anders dan staren naar een scherm.

Sporten

Het is natuurlijk voor de hand liggend om jonge kinderen te laten sporten, maar niet iedereen heeft er ook zoveel plezier in dat ze er hun hobby van kunnen maken. Daarom kan het verstandig zijn om jonge kids een aantal proeflessen te laten volgen, zodat ze kunnen ontdekken wat ze precies leuk vinden en wat voor sport wellicht bij ze zou kunnen passen. Wanneer je een sport ook leuk vindt om te doen, wordt het vanzelf een hobby. Bewegen is gezond voor lichaam en geest, en wanneer het een hobby is vinden kids het ook nog eens leuk om te doen. Als dat nou ook met het eten van groentes zo zou werken…

Muziekles

Ook kan het voor jongens erg leuk zijn om op muziekles te gaan. Ook hierbij is het wel belangrijk eerst te kunnen ontdekken welk instrument bij je zou passen en wat je zou willen leren spelen. Het spelen van een muziekinstrument is hoe dan ook goed voor de algemene ontwikkeling en helpt zelfs bij het trainen van de hersenen. Dat kan elk jong kind natuurlijk wel gebruiken.

Gaming

Vanzelfsprekend vinden veel jonge kinderen en jongens het leuk om te gamen. Vaak wordt dit vooral als iets heel slechts gezien, omdat je in games vooral veel geweld zou tegenkomen en jongens sociaal geïsoleerd zouden worden van al dat gamen. Toch kan gamen ook een sociaal karakter hebben. Zo kunnen gamers elkaar virtueel ontmoeten en samen spelen. Hierdoor kunnen jonge kids via het gamen ook nieuwe vrienden maken.