Thuis optimaal ontspannen? 5 badkamer en toilet items voor in jouw woning

Last Updated on: 31st augustus 2022, 01:02 pm

Na een lange werkdag wil je het liefst optimaal ontspannen in je eigen huis. Met de juiste items kan jij een luxe badkamer en toilet creëren in een handomdraai. Maar als je het echt goed wil aanpakken moet je waarschijnlijk gaan verbouwen. Van een sauna tot een bad in huis en we introduceren je ook aan het meest luxe toilet: het Japanse toilet. In deze blog lees je hoe je maximaal kan ontspannen in je eigen huis.  

Een Japans toilet 

In Nederland kennen nog niet veel mensen dit soort toiletten. Dit is een luxe toilet dat van alle gemakken is voorzien. Al bij het binnenstappen van dit toilet merk je het verschil. De muziek begint af te spelen, je kan deze zelf ook nog aanpassen doormiddel van bluetooth met je telefoon. Na je toiletbeurt kan je de bidet afstellen hoe je maar wil. Het water is heerlijk warm en na gebruik heb je geen toiletpapier nodig, want er zit ook een droogfunctie op een Japans toilet. De prachtige ledverlichting maakt het helemaal af. Dit is een toilet waar je wel uren op kan zitten.  

Een sauna in huis 

Waar je denkt aan een sauna, denk je misschien aan de grote wellness centra die we in Nederland hebben. Maar een sauna in huis hoeft zeker niet zo groot te zijn. Zo kan je met één persoons infrarood sauna ook heerlijk ontspannen. Kom tot rust en voor extra ontspannen spieren zorg je voor een koude douche na afloop van je sauna sessies. Een sauna in huis is een echte aanrader als jij je huis wil omtoveren tot wellness centrum. 

Neem een bad 

Vroeger was een bad in huis heel gewoon. Zo was het minder gebruikelijk om een douche te hebben, maar ging je één keer in de week in bad. De laatste jaren is het bad weer helemaal teruggekeerd in de badkamer. Na een lange werkdag is het toch heerlijk om te ontspannen in je eigen bad. Laat hem vol lopen met heerlijk warm water om de spieren optimaal te ontspannen. Neem een lekker boek mee en zorg dat je de schermen even in de woonkamer laat. 

De perfecte inrichting voor rust

Natuurlijk zal je bij een verbouwing tegenwoordig vloerverwarming in je badkamer installeren. Maar naast vloerverwarming in je badkamer wil je ook zorgen voor een rustige inrichting. Het is belangrijk dat de afwerking perfect is. Wanneer jij wil ontspannen in bad en je zit steeds naar een vochtplek te kijken of naar onafgewerkte naden zorgt dat niet echt voor de juiste ontspanning. Mocht de afwerking gedaan zijn, dan werk je jouw badkamer af met rustige kleuren. Je hoofd moet tot rust kunnen komen in de badkamer of toilet. 

Echte planten in de badkamer?

Het klinkt gek, en misschien is het dat ook een beetje. Maar wat nu als jij echte planten in je badkamer plaatst? Je kan het heel klein houden met een mooie bos bloemen. Maar je kan ook achter in de douche een oase aan planten neerzetten. Bijvoorbeeld planten die goed tegen vochtigheid kunnen zoals bananenplanten.