Beste smartphones van het moment (2021)

In de eerste maanden van het nieuwe jaar brengen fabrikanten volop nieuwe smartphones uit. De hoogste tijd voor een artikel met de beste smartphones van het moment. Ga je voor een Android of iOS? Een Samsung of een iPhone? Wij helpen je op weg!

Android vs. iOS

Het besturingssysteem is een belangrijk onderdeel bij het kiezen van de juiste smartphone. In feite zijn er twee besturingssystemen. De smartphones van Apple draaien op iOS, terwijl de smartphones van de andere fabrikanten draaien op Android. De besturingssystemen zijn redelijk gelijkwaardig aan elkaar. Je kunt swipen door menu’s en je kunt apps downloaden en gebruiken. Voor een groot deel komt de keuze op persoonlijke voorkeur neer.

De nieuwste besturingsversie van Apple is iOS 14.4.2, alle nieuwe varianten kunnen gebruik maken van deze nieuwste versie. Bij Android is dit net even anders. Google heeft in september Android 11 gelanceerd, maar nog niet alle fabrikanten hebben hun toestellen van deze update voorzien.

Samsung S21

De Samsung S21 5G 128GB grijs komt met een amoled-scherm van 6,2-inch in een resolutie van 2.400 bij 1.080 pixels en een 120Hz-scherm. Je krijgt 8 GB werkgeheugen en 128 GB of 256 GB opslaggeheugen. Ook de 5nm 64-bit Octa-Core processor levert prima prestaties. De batterij heeft een capaciteit van 4.000 mAh en met de 64-megapixel hoofdcamera maak je uitstekende foto’s. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden voor draadloos. Je kunt zowel je Galaxy Buds Pro als alle apparaten in huis verbinden. Ook is Samsung het eerste bedrijf dat een digitale portemonnee voor cryptomunten op hun smartphones heeft gezet.

Apple iPhone 12-serie

Apple heeft afgelopen jaar niet stilgezeten en maar liefst vier nieuwe modellen op de markt gebracht. De nieuwe serie draait op de snelle Apple A14 Bionic en de serie ondersteunt 5g. Er is veel aandacht besteed aan de camera’s. De sensoren hebben een groter diafragma, waardoor je ook in een omgeving met weinig licht goede foto’s kunt maken.

Poco X3 Pro

Afgelopen jaar is de Poco X3 verschenen. Inmiddels is er ook een Pro versie uitgebracht. De Poco X3 Pro heeft een groot lcd-scherm van 6.67-inch in een resolutie van 2.400 bij 1.080 pixels met een verversingssnelheid van 120 Hz, 128 GB of 256 GB opslaggeheugen en 6 GB of 8 GB werkgeheugen. Daarnaast is er een grote 5.160-batterij met 33W-snelladen.