5 ultieme producten die je als moderne vader thuis hebt staan

Vader worden brengt -uiteraard- een hoop nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee. Nog nooit ben je verantwoordelijk geweest voor het leven van een ander levend wezen. Dat betekent dat je je waarschijnlijk ook graag goed wil voorbereiden voor het vaderschap écht voor de deur staat. Benieuwd wat je als moderne vader anno 2021 écht wel in huis moet hebben? Wij sommen onze top vijf voor je op.

Een draagdoek

Een draagdoek is echt niet iets wat alleen moeders dragen – vaders kunnen hun kleine net zo goed op hun buik dragen en zo de stad met hen doorlopen of hen in slaap wiegen. Draagdoeken zijn er in allerlei vormen en maten, afhankelijk van jouw grootte en die van jouw baby. Draagdoeken schijnen bevorderlijk te zijn om vele redenen, waaronder het feit dat je zo je kindje altijd dicht op je huid draagt (en huid-op-huidcontact heel bevorderlijk is voor de band tussen ouder en kind).

Hangstoel

Een hangstoel werkt niet alleen voor jou ontzettend fijn en ontspannend, het is ook een [lek waar jij je met je kleine heerlijk zou kunnen terugtrekken om even helemaal te ontspannen. Door het wiegende element van de hangstoel kun jij je kindje letterlijk in slaap wiegen. Pas je ook dat je niet zelf ook in slaap valt? Geen zorgen als je bang bent dat het in jouw plafond niet mogelijk is om een haak voor een hangstoel te installeren, er zijn namelijk heel veel hangstoelen die op een poot staan, waardoor je hem alleen maar hoeft neer te zetten en er verder niets geïnstalleerd hoeft te worden. Wist je dat er zelfs hangstoelen voor twee personen bestaan? Zo kunnen de kersverse ouders ook samen in de hangstoel vertoeven.

man carrying daughter in black sleeveless top

Een boek over vaderschap

Kluun, de schrijver die je waarschijnlijk wel kent van Komt een vrouw bij de dokter, heeft drie dochters en weet dus als geen ander hoe je je moet voorbereiden op het vaderschap. Als hulp voor andere vaders heeft hij daarom het boek “Vader op komst: Wat je als moderne vader kunt verwachten (en doen!)” geschreven, één van de meest gegeven cadeaus aan toekomstige vaders.

Bolderkar

Een moderne vader koopt geen loopfietsje meer voor zijn baby, maar zorgt ervoor dat de kleine het helemaal naar zijn of haar zin heeft in een bolderkar. Bolderkarren zijn hele praktische en opvouwbare vervoersmiddelen waar jouw kleintje heerlijk in kan zitten of liggen en zo vervoerd wordt. Een bolderkar is ook perfect voor elke baby, peuter of kleuter die snel verveelt raakt in bijvoorbeeld een fietszitje: vanuit een bolderkar zouden ze namelijk gewoon door kunnen spelen met hun speelgoed, omdat een bolderkar groot genoeg is om meerdere dingen in te vervoeren.

Speelgoed (zonder genderstereotyperingen)

Natuurlijk wil je als kersverse moderne vader ook genoeg speelgoed voor jouw kleine in huis hebben. Zeker nu we in 2021 leven, is het achterhaald om te denken dat elk meisje zou spelen met barbies en elk jongetje met auto’s. Een moderne vader haalt dus het liefst allebei in huis, en laat zijn of haar baby spelen met wat diegene het liefst wil.