Aanrader: je huis verfraaien met een nieuwe vloer  

Laten we eerlijk zijn. Die vloer die jij hebt? Is dat een vloer die al in de woning zat of heb je toen je ging verhuizen gekozen voor de goedkoopste versie? Want ja, verhuizen is vaak al duur zat. Als jij nu op de bank zit en om je heen kijkt en denkt: ik wil de boel weleens wat verfraaien hier in huis. Begin dan bij de vloer. We geven je in deze blog graag een paar opties voor het opknappen van je huis door middel van de vloer.

Een vloer in de woonkamer heeft vaak heel wat te verduren. Feestjes met bierdouchen, verschuiven van meubels voor een avond voetbal op de beamer en het net even wat minder vaak stofzuigen en dweilen dan in andere huishoudens. Hierdoor gaat je vloer al snel wat achteruit. Hij plakt, er komt vocht onder de vloer of er zitten vlekken in je tapijt die je er niet meer uit krijgt.

We zeiden het net al: je huis verfraaien doe je snel met een nieuwe vloer. Maar waar kun je nu het beste voor kiezen?

  1. Vloertegels
  2. Vinyl
  3. Laminaat
  4. Tapijt

Van vloertegels tot laminaat

Op nummer 1 staat vloertegels. Deze zijn namelijk relatief laag in aanschaf en zijn makkelijk te bevestigen in jouw woonkamer. Echt, jij kunt het ook. Doordat je namelijk met vierkante platen werkt kun je gemakkelijk vanuit een hoek beginnen. Aan het einde zul je dan wat moeten versnijden. Maar vaak gaat het dan maar om een paar tegels. Onder de vloertegels bevestig je lijm, waardoor ze goed blijven zitten.

Ook vinyl is een goede en betaalbare oplossing. Het is makkelijk schoon te maken en te houden dan tapijt of laminaat. Er zitten namelijk geen kieren in en de oppervlakte is vlak, waardoor je geen moeite hoeft te doen om het schoon te houden.

Luxe uitstraling

Laminaat geeft je huis misschien al snel een luxe uitstraling, maar is ook lastiger in onderhoud. Je hebt een speciaal schoonmaakmiddel nodig en je moet regelmatig dweilen en stofzuigen. Tapijt vergt meer onderhoud dan tegels. Je woning verfraaien is dus gemakkelijk. Het enige lastige is dat je al je meubels er weer uit moet slepen. Maar als je je vrienden belooft daarna de beamer weer aan te zetten, dan willen ze je vast helpen.