Aan de slag met cryptocurrency + 5 tips

Je hoort steeds meer om je heen over cryptocurrecny. Dit zijn digitale munten die zonder tussenkomst van een centrale organisatie worden beheerd. Je hebt dus geen bank of overheid die toezichthoud op de munt. Hierdoor gaan de waarde van deze munten sky high. Wil jij ook op deze doordenderende trein stappen door al het succes dat je om je heen hoort? Lees dan eerst even deze blog, want wij geven je tips voor als je wilt beginnen.

Van Tesla, tot PayPal en van Facebook tot nog veel meer bedrijven. En van de koers van Bitcone tot aan de Cardano koers. Het lijkt wel of alle grote namen vandaag de dag een eigen cryptomunt heeft. En dit ook het nieuws domineert. Uiteraard is de meest bekende munt de Bitcoin. Maar er zijn maar liefst 12.000 soorten en in 2020 kwamen er wel 5.000 soorten bij. Het is dan ook niet ingewikkeld om een cryptomunt op te starten. De vraag is alleen of ‘ie succesvol wordt natuurlijk. En of jij er succes mee gaat behalen!

Tip 1: ga op onderzoek uit

Er is vandaag de dag zoveel te lezen en te vinden online over cryptocurrency dat het slim is om je eerst helemaal onder te dompelen. Het is goed om te weten wat je gaat doen, maar ook wat de valkuilen kunnen zijn. Er zit tenslotte ook een kans in dat je je geld kwijt raakt. Er zijn namelijk verschillende platforms waar je op kunt verschijnen en ze niet zijn allemaal even betrouwbaar. Met andere woorden: er komt een hoop bij kijken wil je het goed doen. Lees je dus in!

Tip 2: begin met een klein bedrag

Net zoals beleggen of gokken doe je een investering in crypto alleen met geld dat je kunt missen. Een klein bedrag is de beste manier om te oefenen met alles wat te maken heeft met cryptomunten. De ene dag kan het bedrag namelijk verdubbeld zijn en de andere dag weer gehalveerd. Wanneer stap je in en wanneer ga verkopen? Het is een spel waarmee je alleen kan winnen als je de spelregels kent.

Tip 3: ga verspreiden

Ook hier kunnen we de vergelijking met beleggen of gokken maken, want ook bij cryptomunten is het slim om niet alles op één munt int e zetten. Als je meer geld gaat investeren doe je er slim aan om te gaan spreiden. Op deze manier verspreid je je kans, maar ook eventuele verliezen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Vechain koers.

Tip 4: raak niet in paniek

We zeiden het net al: maar er kan een hoop fluctueren in de wereld van de cryptomunten. Dit noemen we Hold on for Dear Life (HODL). Dit houdt in dat je niet jouw munten in paniek moet gaan verkopen als de waarde er tijdelijk van is gedaald. Want zoals alles zal het ooit weer gaan stijgen, als je het verkoopt in een dal weet je zeker dat je er minder voor gaat krijgen dan wanneer het weer is gestegen. Wellicht moet je het de tijd geven dat het kan gaan stijgen. Maar het zal altijd gaan stijgen.

Tip 5: buy low, sell high

En dit brengt ons dan ook bij de laatste tip. Wat je wil is een munt kopen wanneer het minder waard is, zodat je het kan verkopen wanneer het meer waard is. Wanneer dat natuurlijk is, is altijd een gokje. Want het kan nog veel meer gaan stijgen, waardoor je er meer voor had kunnen krijgen. Maar het kan ook ineens dalen waardoor je weer lang moet wachten.

Wil je op een andere manier jouw geld verdubbelen? Kijk eens naar een online casino!