5x waarom je wandelschoenen moet dragen tijdens een citytrip

Last Updated on: 17th november 2021, 03:16 pm

De tickets heb je geboekt en je koffer is bijna gepakt. Eindelijk is het zover. De citytrip die je al maanden van te voren hebt geboekt staat voor de deur. Nog even een laatste check of je alles wel hebt ingepakt. Wanneer je een nieuwe stad wil verkennen zijn wandelschoenen onmisbaar. Zeker wanneer je weet dat je elke dag een flink stuk zal gaan lopen van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid. Na een actieve dag wil je niet de avond op bed eindigen met pijnlijke voeten. Goede schoenen zijn dus extra belangrijk. Hebben we je nog niet kunnen overtuigen? De 5 onderstaande redenen waarom je écht wandelschoenen moet dragen tijdens een citytrip misschien wel.

1. Wandelschoenen hebben veel meer draagcomfort

Je gewone schoenen draag je elke dag. Gewoon naar je werk, tijdens een wandeling met de hond of tijdens een avondje stappen met je vrienden. Hoewel je op een dag ook zeker wat meters maakt is dit vaak met lange tussenpozen. Je zit een lange tijd achter je bureau of staat lang stil op een bepaalde plek. Je normale schoenen kunnen de druk prima verdelen. Echt last van je voeten krijg je niet.

Tijdens een citytrip is dat een ander verhaal. Je bent bijna non-stop onderweg en zet flink wat meer stappen op een dag. Een lichte wandelschoen voor heren uit categorie A is dan ook bij elke citytrip aan te raden. Deze schoenen hebben een soepele zool geschikt voor goed beloopbare looppaden. Zo wandel je gemakkelijk over Italiaanse sampietrini en Scoria bricks uit Engeland.

2. Ademend en waterdicht

Wanneer je normale schoenen draagt kan je op het eind van de dag last krijgen van zweetvoeten. Erg vervelend, zeker wanneer je een intensieve dag voor de boeg hebt. Wanneer je meerdere dagen dezelfde schoenen draagt heb je ook geen tijd om ze te laten luchten. Met wandelschoenen hoef je je geen zorgen te maken over zweetvoeten. Ze zijn namelijk  vaak voorzien van een ademend membraan.

Gore-Tex is hiervan het meest bekende voorbeeld. Wanneer een wandelschoen dit membraan bevat dan zijn de schoenen 100% waterdicht. Vocht kan niet van buiten naar binnen. Transpiratievocht kan daarentegen wel van binnen naar buiten. De waterdichte voering die in het membraan zit, is als een soort sok verwerkt aan de binnenkant van de wandelschoen. Daarbij maakt het niet uit wat voor materiaal de schoen is gemaakt. Vind je de schoen toch nog niet ademend genoeg? Dan kan je het membraan ook uit de schoen halen. Voor mensen die snel last hebben van warme voeten of zweetvoeten is dit extra handig. Ook wanneer je tijdens de zomermaanden een citytrip wil maken is het aan te raden het membraan uit de schoen te halen.

3. Meer demping dan normale schoenen

Wist je dat het dragen van wandelschoenen heel erg gezond is? Normale schoenen hebben weinig demping wanneer je veel loopt of op onverharde ondergronden loopt. Met een wandelschoen zorg je ervoor dat je gewrichten, spieren en pezen minder belast worden. Daarnaast krijg je met de wandelschoenen aan veel meer steun rondom je enkels en belast je je knieën een stuk minder. De kans dat je door je enkel gaat tijdens de citytrip wordt hiermee verkleind.

4. Minder kans op glijpartijen

Wanneer je in de herfst of winter een citytrip wil maken kan het voorkomen dat er regen of zelfs sneeuw valt. Hierdoor kunnen de straatstenen een stuk gladder zijn dan dat je in eerste instantie had verwacht. Een wandelschoen heeft een zool met een profiel welke voor meer grip zorgt dan iedere andere schoen. Op alle type terreinen waar je loopt heb je dus meer grip. De buitenzool van een wandelschoen bestaat niet voor niets uit twee verschillende delen. Een hard deel van rubber welke zorgt voor meer duurzaamheid. Hierdoor kan je veel langer op een wandelschoen lopen dan op een normale schoen of sportschoen. Het zachtere gedeelte van de buitenzool zorgt voor meer grip.

5. Wandelschoenen geven meer stabiliteit

In tegenstelling tot een normale schoen of sportschoen geeft een wandelschoen meer stabiliteit. Dit voel je met name op onverharde terreinen zoals een heuvel of onverhard langweggetje. Een wandelschoen heeft een cambreur, een plaat tussen de hiel en de voorvoet, welke zorgt voor een gestabiliseerde voet. Je voet zal hierdoor veel meer rust krijgen tijdens het lopen.

Bij het kopen van wandelschoenen voor een citytrip is het belangrijk om je goed te laten adviseren. Dat kan online of in een winkel. De Boer Drachten is een echte specialist met kennis van zaken. Zij hebben een ruim assortiment aan wandelschoenen voor dames en heren. Bekijk het aanbod via de onderstaande link: https://www.deboerdrachten.nl/kleding/schoenen-laarzen/wandelschoenen