5x: alternatieven voor gamen

Fortnite, Fifa, Call of Duty en League of Legends. Deze titels klinken voor veel gamers als muziek in de oren. De hele dag spelletjes spelen en steeds verder in het spel komen. Veel mensen gamen met hun vrienden en skypen gelijktijdig. Dit zorgt voor veel gezelligheid en vele vriendschappen worden op deze digitale manier onderhouden. Toch zijn er een aantal alternatieven voor gamen die je met je vrienden kunt doen.

Een fysieke gamehal

Er poppen steeds meer game-hallen als paddenstoelen uit de grond. Een avondje uit met veel spelletjes krijg je al een hele gezellige avond. Flipperkast of airhockey, wat heeft jouw voorkeur? Onder het genot van een drankje en een hapje kun je bijvoorbeeld al bij de TonTonClub gamehal van Amsterdam terecht. Zij hebben inmiddels drie vestigingen in Amsterdam en je kunt zelf de spelletjes machines huren. Zo kun je jouw huis omtoveren tot een arcadehal. Leuk idee voor een vrijgezellenfeest!

Online blackjack spelen

Als je toch van spelletjes houdt! Waarom zou je dan niet spelletjes spelen waar je online geld mee kunt verdienen? Er zijn heel veel websites waar je online blackjack of andere casino spellen kunt spelen. Ook dit kun je samen doen met vrienden. Samen investeren en een ‘geld potje’ maken met en als jullie winst maken, kunnen jullie hier iets leuks mee gaan doen!

Bordspelletjes

Levend cluedo, Kolonisten van Catan of Mens erger je niet. Het zijn allemaal erg leuke spellen die je ook samen kunt doen en veel lol mee kunt hebben. Het is misschien ‘onhandig’ dat je bij elkaar moet zijn, maar dat maakt het niet minder leuk.

Sporten

Ja he bah. Sporten… Het is echt fijn en gezond om je fit te voelen en als je dit samen met je vrienden kunt doen dan maak je het ook nog eens leuk voor jezelf. Dit is beter voor je lichaam in plaats van in een game stoel zitten. Neem met je vriendengroep, waar je normaal mee gamed, samen een abonnement bij dezelfde sportschool. Geen geld? Buiten hardlopen is natuurlijk ook een optie. Op deze manier motiveer je elkaar om fit te zijn.

Andere hobby’s

Is er iets anders dat je ook heel leuk vind om te doen, maar eigenlijk te weinig aandacht krijgt? Probeer weer eens wat te pingelen op de gitaar die al jaren in de hoek staat te stoffen of pak je camera weer uit de kast! Verder is het ook altijd handig om te ontdekken wat je nog meer leuk vindt en waarvan je kunt ontspannen.