5 tips om je badkamer praktisch in te richten

Een badkamer inrichten doe je natuurlijk naar jouw smaak, maar keuzes maken blijft lastig. Hoe kan je efficiënt je badkamer inrichten en je eigen smaak erin verwerken?

Grote of kleine ruimte

De eerste vraag is of je een kleine of een grote badkamer hebt. Aan de hand daarvan moet je namelijk een paar keuzes maken. Een lekker ligbad in de badkamer om heerlijk in te ontspannen? Fijn natuurlijk, maar hoe vaak gebruik je die nou eigenlijk echt? Wil je graag een tweede wc in de badkamer of is een wc in huis ook wel genoeg? Kies tussen wat jij wil en wat er in je badkamer past.

Wandtegel

Wat voor soort tegels ga in de badkamer gebruiken? Waarschijnlijk een van de eerste keuzes die je gaat maken als je je badkamer helemaal gaat verbouwen. Een bepaalde kleur of patroon in wandtegels kan al snel de badkamer ruimer doen ogen. Daar kan je mee spelen als je een kleine badkamer hebt. Vooral wit is een kleur die ruim aanvoelt, maar ook kan een groene of blauwe tegel een ruim effect geven.

Douche

Een douche kiezen is ook een groot deel van je badkamerinrichting. Ga je voor een douchecabine of vind je het mooier om het water weg te laten spoelen door een putje in de grond. Bij afwatering via een putje die verwerkt is in de vloer kan het voorkomen dat je hele badkamervloer nat wordt. Natuurlijk kan je de douche laten aflopen, maar vaak blijft het water niet alleen in het douchegedeelte. De vraag is of je het ervoor over hebt om na elke douchebeurt alles droog te maken. Je kan natuurlijk ook gaan voor een bad en douche ineen. Dan heb je allebei en het scheelt je behoorlijk wat ruimte.

Zwevende meubels

Een badkamer die wat kleiner is, kan alle handige trucs gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld je meubels ophangen aan de muur. Zo creëer je een ruimtelijk gevoel doordat de meubels niet helemaal tegen de muur aan staan, maar als lichtgewicht aan de muur hangen.

Less is more

De laatste handige tip om niet te vergeten bij het inrichten van je badkamer. Spulletjes kopen, decoreren en leuk inrichten. Het kan nogal snel gaan met spullen neerzetten. Vooral in een badkamer moet je niet te veel neerzetten, dat gaat er al snel rommelig uitzien. Houd het simpel, koop de spullen die je nodig hebt en een paar leuke items om je badkamer mee op te fleuren, maar onthoud: less is more.