Trends in de mannelijke verzorging: hoe metro is de man in 2020?

Wat betreft vrouwenemancipatie is er de afgelopen jaar heel wat vooruitgang geboekt. Door een vrouwenquotum bij bijvoorbeeld de Universiteit van Eindhoven wordt er door middel van positieve discriminatie geprobeerd om jarenlange negatieve discriminatie recht te trekken. Een belangrijke trend die volgens veel feministen gezien moet worden is dat mannen ook minder onder de druk van ‘mannelijkheid’ zouden moeten staan. Het idee van ‘meisjes spelen met barbies, jongens met auto’s’ is niet meer van nu. Dat betekent dat mannen ook niet meer aan het masculiene plaatje hoeven te voldoen en bijvoorbeeld ook steeds vaker make-up dragen. Denk bijvoorbeeld aan groot modehuis Dior die hun make-up lijn afgelopen 2019 uitbreidde met foundation voor mannen. Een kritische noot om daarbij te plaatsen is dat de mannenhuid niet dermate verschilt van die van een vrouw dat er een ander soort van foundation aan te pas hoeft te komen, maar soit.

Goed: uiterlijke verzorging voor mannen is de laatste jaren dus allesbehalve een taboe en wordt zelfs steeds populairder. Benieuwd wat de trends op beautygebied voor mannen zijn in 2020? Wij vertellen het in dit artikel.

  • Make-up

We noemden het al even, maar yep: ook voor mannen wordt er make-up op de markt gebracht. Want, waarom zouden mannen hun wallen niet mogen bedekken en vrouwen wel? Bij make-up hoef je niet te denken aan een knalroze ooglook met nepwimpers en winged eyeliner, veel mannen gebruiken make-up vooral om dingen te bedekken, zonder met al te zichtbare make-up te lopen.

  • Lekker ruiken, maar geen parfumwalm

Parfum voor mannen ruikt vaak al wat sterker dan vrouwenparfums, en daarom is het belangrijk dat je er niet te veel van gebruikt. Natuurlijk is het fijn om lekker te ruiken, maar van een heftige parfumwalm is nog nooit iemand beter geworden. In 2020 gaan de beautytrends meer om balans. Gebruik dus vooral parfum, maar don’t overdo it. Laat bijvoorbeeld ook een baardje staan, maar verzorg hem wel regelmatig. Ben je daar zelf niet zo’n kei in, bezoek dan een barberstore.

  • Het haar mag naturel

Hoewel een gel of wax look een paar jaar geleden nog heel hip was wat betreft de mannenkapsels, is in 2020 een natural look meer geliefd. Haal misschien een kam door je haar, maar laat het zoveel mogelijk naturel opdrogen. Deze trend wordt overigens bij zowel mannen als vrouwen gespot. Is dit niet jouw ding, doe dan vooral waar je je zelf goed bij voelt – dat is immers het allerbelangrijkst.

  • Verzorging

Een verzorgd iemand wordt door zijn/haar omgeving direct als sympathieker ervaren. Klinkt logisch, want aan iemand met hele vieze handen stel je je misschien toch wat minder graag voor. Ook nagelstudio’s worden in 2020 echt niet alleen door vrouwen bezocht: zowel mani- als pedicures worden veel gedaan door mannen. Vergeet niet dat je handen je visitekaartje zijn, dus geknipte en schone nagels zijn een pré om er verzorgd uit te zien.

  • Youtube

Op Youtube zijn er ook veel mannelijke beauty guru’s te vinden die je kunnen vertellen over de laatste trends op het gebied van verzorging voor mannen.