5 Grootste voordelen van leasen versus kopen (private lease)

Last Updated on: 17th augustus 2020, 11:09 am

Klaar voor een nieuwe of je eerste auto? Tegenwoordig zijn er veel meer opties dan alleen het kopen van een auto. Zo kun je bijvoorbeeld een auto private leasen. Misschien denk je nu ‘huh, waarom zou ik dat doen?’. Daarom zetten wij de 5 grootste voordelen van private leasen voor je op een rij.

Zeg maar dag tegen onverwachte kosten

Met een leaseauto betaal je elke maand een vast bedrag. Alle kosten zitten hierin zoals onderhoud, afschrijvingen, vervangend vervoer, verzekeringen, banden, reparatie en verkoop. Zo kom je nooit voor onverwachte kosten te zitten. Wel zo lekker dus. Het basistarief verandert ook niet gedurende de looptijd. Dus mocht je onverhoopt een reparatie nodig hebben blijft de prijs hetzelfde. Geïnteresseerd? Een auto leasen bij neerlandlease is makkelijk en snel geregeld.

Het is voor jong en oud

Eigenlijk kan leasen voor iedereen. Het is vooral interessant voor mensen die van tevoren willen weten wat zij maandelijks kwijt gaan zijn aan hun auto. Dit maakt het erg overzichtelijk. Voor senioren kan het daarom ook interessant zijn, omdat zij minder makkelijk een grote lening kunnen aanvragen.

Altijd goed verzekerd

Vaak wordt er bij een lease auto een goede allriskverzekering aangeboden. Dit komt doordat je bijna altijd een gloednieuwe auto krijgt. De leasemaatschappij sluit dit voor je af, dus je hebt hier zelf geen omkijken naar.

Geen gedoe met inruilen

Is het gebruiken van een auto voor jou belangrijker dan het bezitten van een auto? Dan kun je met private lease voor een vast bedrag een splinternieuwe auto rijden. Als je contract is afgelopen is er geen gedoe met verkopen. Je levert je auto gewoon in bij de dealer en sluit bijvoorbeeld een nieuw contract af.

Niet gekoppeld aan een werkgever

Als je weinig kilometers rijdt kan private lease een goede oplossing voor je zijn. Dit komt doordat je geen bijtelling betaald voor het privé gebruik van je auto. Een voordeel is dat je zakelijke kilometers kunt aftrekken van de winst. Ook is private lease voordelig omdat het niet gekoppeld is aan één werkgever. Omdat je het als privépersoon hebt afgesloten, verandert er niks als je werksituatie wijzigt.