5 Beste Beamers van 2019

Een beamer werd tot enkele jaren geleden vooral gebruikt door bedrijven om een presentatie mee te geven. Maar tegenwoordig is een beamer helemaal ingeburgerd als dé manier om een thuisbioscoop te creëren. Dankzij allerlei streaming diensten kun je de mooiste films en series op je strakke witte muur projecteren. Popcorn erbij en de belevenis is compleet. Wij zetten de beste beamers van dit moment voor je op een rijtje, zodat jij altijd de beste aankoop doet!

Epson EH-TW7000

Voor het beste beeld kies je uiteraard een 4K-beamer. Deze Epson is een veelzijdige beamer die kwaliteit combineert met een scherpe prijs. Je kunt hier met plug-and-play snel apparaten op aansluiten, maar via Bluetooth kun je bijvoorbeeld ook een soundbar koppelen voor de ultieme bioscoopervaring in beeld én geluid. Alle beelden zijn altijd even scherp, ook als het snelbewegende beelden zijn. Dus deze beamer is niet alleen geschikt voor een filmavond, je kunt hier ook heel goed op gamen.

Acer V6810

Ook deze Acer beamer heeft een 4K resolutie voor de beste beelden. Dankzij de speciale XPR chip zijn de beelden nóg scherper. De kleuren van de Acer V6810 zijn zo gevarieerd dat alles levensecht lijkt. Er is ondersteuning voor HDR en rec.2020 waardoor de beamer ook helemaal klaar is voor de technologieën van de toekomst. In de ecostand gaat de lamp maar liefst 15.000 uren mee.

Epson EH-TW650

Deze Epson is niet voorzien van 4K maar heeft wel Full HD kwaliteit. Dit scheelt een beetje in beeldkwaliteit maar veel in de portemonnee! Dankzij de beeldverhouding 16:9 is het net alsof je in de bioscoop zit. En de prestaties zijn ook in verlichte ruimtes meer dan prima, dus je kunt deze beamer altijd en overal gebruiken!

LG PH550G

Beamers zwaar en log? Niet deze mini-beamer van LG. Voorzien van een batterij en compact, waardoor je deze overal mee naartoe neemt. Op de batterij kan de beamer 2,5 uur draaien, minpuntje is wellicht de lichtopbrengst; de ruimte moet redelijk donker zijn voor het beste resultaat. Maar als je een beamer voor erbij wilt die je makkelijk meeneemt en/of opbergt, is dit een perfecte oplossing!

BenQ TH534

Betrouwbaar en goedkoop, een fijne combinatie in deze BenQ beamer. Dankzij de Full HD kwaliteit is deze beamer geschikt als instapmodel voor je thuisbioscoop. De hoge lichtsterkte maakt dat je ook prima kijkt in lichte omstandigheden. Dankzij de kleurenrange, contrastratio en beeldresolutie is de beamer geschikt voor zowel het kijken van video’s als het spelen van games, en dat voor een lage prijs.

Een beamer koop je niet voor even, maar om er langere tijd plezier van te hebben. Bedenk dan ook goed wat je belangrijk vindt, nu maar ook straks en pas daar je aankoop op aan. Bovendien is het budget een belangrijk punt, je hebt al een beamer vanaf een paar honderd euro maar voor een 4K variant betaal je al gauw €1000 of meer. De keuze is aan jou!