4 Redenen waarom iedereen een blender in huis moet hebben

Een lekker sapje of een groentesmoothie boordevol vitamines zelf gemaakt? Dan moet je toch echt eerste een blender in huis halen. En wel hierom:

Vitamineboost

Een van de beste redenen voor een blender in huis is natuurlijk de mogelijkheid om thuis zelf een lekkere smoothie te maken. Met een blender kan je thuis alle soorten sapjes maken. Daar heb je vaak een blender van goede kwaliteit voor nodig. Zo kan je er met bijvoorbeeld een smeg blender wel vanuit gaan dat deze lang meegaat en zonder moeite alle etenswaren kan blenden. Dat is fijn als je bijvoorbeeld een smootie wil maken met dadels of blokjes ijs erin. Over het algemeen is het kopen van een goedkope blender vaak een miskoop omdat je toch merkt dat niet alles goed geblend kan worden.

Geld besparen

Nog een reden om zelf een blender in huis te halen is geld besparen. Dit geldt voornamelijk als je vaak sapjes haalt bij een leuk tentje in de stad of sapjes koopt in de supermarkt. Natuurlijk is het lekker en makkelijk om het ergens anders te kopen, maar dat kost ook meer geld. Je moet even investeren in een blender, maar daarna kan je er lang plezier van hebben. Als je zelf een smoothie maakt hoef je alleen nog maar fruit of groente te kopen. Je bepaalt zelf wat je er allemaal in doet.

Handig in de keuken

Een blender is natuurlijk niet alleen voor smoothies. Je kan er van alles mee blenden. Bijvoorbeeld ook ander eten voor een maaltijd, zelf gemakken brood of baksel. Heb je nog helemaal geen keukenapparaten, dan kan je bijvoorbeeld een afweging maken tussen een blender en een keukenmachine voor bakken. In principe heb je dan meer aan een blender omdat je die vaker kan gebruiken dan een keukenmachine.

Gezondheidsredenen

Dat een blender in huis een goed idee is, beginnen we nu te snappen, maar ook voor gezondheidsredenen kan een blender goed van pas komen. Het is natuurlijk altijd goed om genoeg groente en fruit binnen te krijgen. Soms lukt het echter niet om aan al je dagelijkse vitamines te komen. Een simpele smoothie kan je dan een heel eind op weg helpen.