3 handige DIY tips om zelf auto schade te repareren

Jouw auto heeft schade. Dat is super vervelend. En soms komen daar redelijk hoge kosten bij kijken. Dat maakt het vaak nog extra beroerd. Maar gelukkig zijn er een aantal handige doe-het-zelf tips om de schade aan jouw auto zelf te repareren.

Schade aan jouw auto is altijd vervelend. Maar wat als het je bedrijfsauto is? Een ongeluk blijft in een klein hoekje zitten en het hoeft niet altijd jouw eigen schuld te zijn. Maar toch altijd even goed om uit te zoeken wat je dan moet doen. Dus is er iets mis met jouw zakelijke auto? Lees hier wat je moet doen bij schade aan jouw bedrijfsauto.

Lampen vervangen

De lampen van jouw auto zijn stuk. Vervangen bij een garage kost nooit zoveel geld, maar het is ook een gemakkelijk klusje. Een klusje dat je zelf kan. Er zijn verschillende maten van autolampen, net als bij de gewone lamp in jouw woonkamer. Check daarom van te voren even welke je moet hebben. De maat (H1, H4 of H7) vind je in jouw instructieboekje van de auto. Wissel het lampje pas als de auto een tijdje uit heeft gestaan, het kan namelijk heel warm worden. Pak daarnaast een halogeen lamp altijd bij het voetje vast; vettige vingers kunnen in het glas ‘branden’ en geef dan een dof licht. Doet jouw lampje het na vervangen toch niet? Het kan dan zijn dat jouw lampen standaard op ‘aan’ staan. Zet de lampen en de auto opnieuw even aan en uit. De auto detecteert de lampen dan opnieuw, en zullen  ze branden.

Nieuwe remschijven

Klinkt ingewikkeld, maar geloof ons: remschijven kun je ook prima zelf vervangen. Het is alleen wel een beetje een technisch klusje. Het is dus wel fijn als je enige kennis hebt van de auto. Er zijn verschillende soorten remschijven; kijk wederom welke geschikt zijn voor jouw auto. Zo zijn geventileerde remschijven het beste voor zwaardere voertuigen. Er is namelijk meer kracht vereist. Vervang jij je remschijven? Maak dan de beslissing om ook meteen de remblokken te vervangen. Laat wel iemand meekijken voor de zekerheid of het goed gaat. Het is belangrijk dat dit wel goed gebeurt.

Verse olie

Het is echt een eitje om je de motorolie van je auto te verversen. Houd sowieso altijd goed bij of de olie nog op peil is. Doe dit wel altijd als de auto een tijdje heeft stil gestaan. De olie beweegt natuurlijk tijdens het rijden, waardoor de stok vies wordt. Maak daarom eerst de stok schoon met een oude doek, steek hem in de olie en dan kun je zien of hij op peil is. Voor het verversen, we blijven het herhalen, kijk welke olie goed is voor jouw auto. Nieuwere modellen hebben soms dunnere olie nodig. Laat de olie weglopen in een bak en giet dan de verse olie erin. Klaar is kees.