Zorg dat je remschijven perfect werken

Het belangrijkste van heel de auto; de remmen. Zonder remmen heb je geen grip en controle meer over de auto, en veilig stil staan zou niet mogelijk zijn. Wanneer de remschijven vervangen moeten worden kan lastig in te schatten zijn. Hoe snel de remschijven slijten kan namelijk liggen aan je rijstijl, als je namelijk vaak flink op de rem trapt zijn ze sneller aan vervanging toe. Wil je meer weten over remschijven? Lees dan snel verder! Wij vertellen hier namelijk meer over in deze blog!

Hoe werkt een remschijf?

Wanneer remschijven vervangen moeten worden is dus een lastige, het verschilt dan ook per auto en bestuurder. De ene bestuurder trapt de rem namelijk harder in dan de andere, sommigen laten de auto zelfs uitrollen voor een stoplicht in plaats van direct afremmen. De remschijf slijt doordat jij het rempedaal in trapt. De remblokken worden namelijk tegen de schijven aangedrukt, hierdoor ontstaat de kracht om te remmen maar dus ook slijtage door de wrijving. Als de auto slechter remt hoeft het niet altijd te liggen aan de remschijf, het is meestal een versleten remblok of een lek in de remleiding. Maar een keer in de zoveel tijd zijn remschijven zeker aan vervanging toe!

Zo herken je versleten remschijven

Nu je weet hoe het komt dat remschijven slijten is het volgende punt aan de beurt; het herkennen van remschijven. Dit punt is dan ook net zo belangrijk, als je dit niet door hebt kan het namelijk een keer goed mis gaan. En dit willen we natuurlijk voorkomen. Als je de volgende dingen merkt is het verstandig om de remschijven na te laten kijken; een tragere remkracht dan je normaal gewend bent, een remschijf die zichtbaar versleten is en zwakke remkracht.

MijnAutoOnderdelen

De partij MijnAutoOnderdelen heeft een ruim assortiment in remschijven, waardoor er zeker een bij moet zitten die jij nodig hebt voor je auto. Daarnaast zijn de remschijven van deze partij een stuk goedkoper, dit komt doordat de prijzen groothandelsprijzen zijn. Je betaalt dan ook 49% minder! Wil je meer weten over deze partij? Neem dan gerust een kijkje op de website, of neem contact op met een van de experts.