Zo vind je een naam voor jouw toekomstige baby

Zijn jullie in verwachting? Gefeliciteerd! De kans dat jullie het langzaamaan al beginnen te hebben over babynamen is groot. In deze blog vertellen we jou meer over de route die je kan gaan afleggen om samen tot de mooiste naam voor jouw toekomstige baby te komen. Lees je mee?

Een meisjes- of jongensnaam uitzoeken is niet zomaar iets, het is iets dat je jouw kindje voor het leven mee geeft. Daarom wil je er goed over nadenken. Soms weet je het direct en soms doe je er samen iets langer over. Uiteindelijk krijgt elke baby een naam, dus vertrouw erop dat ook jullie de beste naam voor je kindje vinden.

Tip! Begin ook op tijd te kijken naar geboortjegedichtjes voor een zoon of dochter. Er is namelijk zoveel moois te vinden.

Waar begin je?

Er is altijd een top 10 en top 100 op het gebied van babynamen. Zowel voor jongens als of voor meisjes. Dit kan een mooi startpunt zijn om te beginnen. Ga eens samen door de namen heen en beslis samen welke namen jullie wel of niet mooi vinden. De namen die je mooi vindt, kun je op een lijst zetten. Op deze manier vergeet je geen namen. (Want hallo, hormonen.)

Maak je blik naar de wereld ook groter. Lees geboortekaartjes bij de verloskundige, kijk naar de aftiteling van een Netflix-serie. Elke keer als je een naam hoort, die je mooi vindt kun je op de lijst zetten.

Knopen doorhakken

Sommige ouders kiezen pas een naam wanneer het kindje geboren is. We snappen ook wel dat jij wat eerder de naam wilt hebben. Ga daarom op een bepaald moment knopen doorhakken. Kijk naar de betekenis van een naam, roep de naam een paar keer hardop. Heb het regelmatig hardop over de naam van de baby. Op deze manier begint het fijn te leven waardoor je naar verloop van tijd steeds meer affiniteit met de naam krijgt.

Houd ook altijd rekening met afkortingen, verkeerd uitspreken van de naam en de combinatie met de achternaam. Soms heb je als ouder niet door hoe de namen van je kinderen worden afgekort of opgelezen. Het kan ook nooit kwaad om de naam even te googelen. Inclusief achternaam!