Zo til je het mannenavondje met je vrienden naar een hoger niveau

Organiseer jij regelmatig avondjes met je vrienden? Begrijpelijk, want sinds het coronavirus is het vrijwel onmogelijk te worden om samen uit eten te gaan of ’s avonds een andere leuke locatie te gaan, zoals bijvoorbeeld het casino. Hoe zorg je er dan voor dat de mannenavondjes met je vrienden wel voor voldoende vervanging zorgen? Wij geven een aantal tips om je mannen avondje naar een hoger niveau te tillen.

De juiste dranken

Jullie mannenavond is pas echt compleet wanneer er ook de juiste dranken worden geschonken. Denk aan een mooie wiskey, maar ook aan een mooie Italiaanse rode wijn. Als je zelf niet zoveel verstand hebt van wijn of andere draken, dan kun je je hier alvorens jullie mannenavondje in verdiepen. Een fles wijn smaakt natuurlijk extra lekker wanneer er ook nog eens een goed verhaal bij zit!

Wanneer jullie bijvoorbeeld allemaal in black tie komen om vervolgens een pokeravondje te spelen, krijgen jullie allemaal het echte ‘James Bond gevoel’. En zeg nou zelf – wie wil dat nou niet?

Spellen

Een spel spelen is natuurlijk ontzettend leuk om met je vrienden te doen. Wie de populaire podcast Man, Man, Man luistert, weet dat de hosts Bas, Chris en Domien dol zijn op het spelen van spellen, en tevens niet vies zijn van een beetje valsspelen. Welke spellen het populairst zijn voor mannen volgens de drie podcasts-hosts die op zoek zijn naar hoe mannelijk ze eigenlijk zijn? Vooral beverbende en regenwormen werd genoemd.

Een dresscode

Hoewel veel mannen het niet ‘cool’ vinden als ze zich aan een dresscode moeten houden, is dat wel hoe je extra jeu geeft aan je mannenavondje. Wanneer jullie bijvoorbeeld allemaal in black tie komen om vervolgens een pokeravondje te spelen, krijgen jullie allemaal het echte ‘James Bond gevoel’. En zeg nou zelf – wie wil dat nou niet?

Bierproeverij

Naast mooie dranken zoals wijn en whiskey die we eerder dit artikel al even noemden, zou je ook zelf een bierproeverij kunnen organiseren. Dit is vrij gemakkelijk te doen: je schaft wat ‘normale’ biertjes aan en wat speciale biertjes (bijvoorbeeld een IPA of een Triple), en schenkt deze vervolgens in kleinere en verschillende glaasjes. Hebben jullie dezelfde favorieten of lopen ze heel erg uiteen?