Welke poppen horen bij welke leeftijd (verjaardag)?

Voor de één is het een grote nachtmerrie, voor de ander het hoogtepunt van een verjaardag: een opvallende pop in de tuin, zodat iedereen in de buurt er geattendeerd op kan worden dat er een jarige is en waar de jarige woont. Als je plannen hebt om voor een vriend of dierbare binnenkort iets te organiseren voor zijn/haar verjaardag, dan kan een pop een hele leuke verrassing zijn. Maar: hoe weet je eigenlijk welke pop het beste past bij welke verjaardag? Wij leggen het je uit.

Abraham pop

Als een man ‘Abraham heeft gezien’ dan betekent dit dat hij de 50 jaar heeft aangetikt. Veel mensen willen dan ook een Abraham pop huren voor een vader, broer of vriend die 50 jaar is geworden. Dit is een uitdrukking die al jarenlang wordt gebruikt om aan te geven dat iemand een halve eeuw oud is geworden en komt oorspronkelijk uit de bijbel. In Johannes 8:57 zegt Jezus namelijk dat Abraham zijn dag heeft gezien. De reacties hierop luidden: “De Joden dan zeiden tot Hem: ‘Gij hebt nog geen 50 jaren en hebt Gij Abraham gezien?'”, aldus Onze Taal.

Halve Abraham

Je kunt ook halve Abrahams huren, die letterlijk enkel een helft zijn. Het ziet er dus uit alsof een Abraham door midden is gesneden en je enkel de linkerkant overhoudt. Wanneer je iemand met zo’n pop verrast? Niet omdat je een volledige abraham niet kunt betalen… wél wanneer iemand 25 is geworden. Een leuk cadeau voor die vriend die een kwart eeuw is geworden – een halve pop.

Sarah pop

Tot en met de jaren vijftig van de vorige eeuw was het traditie dat vrouwen óók een Abraham pop kregen. Tegenwoordig krijgen alleen mannen een Abraham pop en vrouwen een Sarah pop.

Andere poppen

Er zijn ook vele poppen beschikbaar die níet Sarah of Abraham zijn. voor verschillende leeftijden zijn er ook veel verschillende poppen beschikbaar. Denk aan poppen met de leeftijd 35 of 65 jaar. Je kunt poppen ook customizen door er gewoon de leeftijd bij te plaasen van jouw wens. Voor een stel wat tegelijk jarig is, kun je ook een set poppen huren, in plaats van één pop.