action activity adult athlete

Zo kies je de juiste keepershandschoenen

Als keeper heb je een superkracht die jouw team helpt om de winst te pakken, je handen. Om je handen te beschermen draag je keepershandschoenen, deze zijn voor een echte keeper super belangrijk! Om het beste keeperswerk te leveren is het essentieel dat je keepershandschoenen goed passen en lekker zitten. Daarnaast is het belangrijk om ze goed te verzorgen en onderhouden. In dit artikel leggen we je uit hoe je de juiste keepershandschoenen kiest en wat je kunt doen om ze lang mooi te houden

De juiste keepershandschoenen kiezen

Ben je op zoek naar nieuwe keepershandschoenen? Dan zijn een aantal aspecten belangrijk:

Trainen of wedstrijd? Trainingshandschoenen hebben een dikkere schuimlaag. Hierdoor gaan ze langer mee, maar heb je minder balgevoel. Je kunt daarom naast je trainingshandschoenen ook een setje wedstrijdhandschoenen kopen. Met wedstrijdhandschoenen heb je betere grip omdat deze handschoenen zachter en dunner schuim hebben.

Je budget: Een paar keepershandschoenen kan wel 100 euro kosten. Weet je zeker dat je ze veel gaat gebruiken? Dan kun je het beste eerst investeren in een goed paar voor trainingen. Daarna kun je kijken naar een fijne set voor wedstrijden. Hoe langer je in het doel staat, des te meer geld je waarschijnlijk ook bereid bent om aan je keepershandschoenen uit te geven.

Het uiterlijk: Uiterlijk is niet alles, maar het is wel belangrijk dat je niet de kleuren van de tegenstander hebt natuurlijk! Bovendien kun je je qua kleur van de keepershandschoenen laten inspireren door jouw favoriete keeper.

Grassoort: Speel je voornamelijk op natuurgras of op kunstgras? Op kunstgras slijten je keepershandschoenen namelijk sneller dan op natuurgras.

Keepershandschoenen onderhouden

Het schuim van je keepershandschoenen is kwetsbaar. Let er dus op dat je niet tegen muren of het net aan gaat hangen, hierdoor zal het foam een stuk sneller kapot gaan. Natuurlijk kun je tijdens de wedstrijd niet voorkomen dat je met de bal, paal of het gras in contact komt. Het zal je misschien ook niet verbazen dat een professionele keeper elke wedstrijd een nieuw paar keepershandschoenen aantrekt. Maar met goed onderhoud kun je je keepershandschoenen lang mooi houden.

Er zijn drie belangrijke punten als het gaat om de verzorging van je keepershandschoenen. Allereerst wil je voorkomen dat de handschoenen uitdrogen. Laat ze in een rustperiode bijvoorbeeld niet in een warme schuur liggen. Je kunt ze het beste licht vochtig maken en in een ventilerende handschoenentas stoppen.

Daarnaast is het belangrijk om ze schoon te maken. Na de wedstrijd kun je ze het beste schoonmaken met lauw water. Laat ze op een natuurlijke manier drogen, wring ze nooit uit en laat ze al helemaal niet op een verwarming liggen. Een verwarming zal het schuim binnen de kortste keren helemaal kapot maken. Doe je keepershandschoenen ook nooit in een wasmachine!

Handschoenreiniger

Naast deze tips kun je ook speciale handschoenreiniger gebruiken om ze extra te verzorgen. Beginnen ze te stinken? Dat hoort er natuurlijk een beetje bij, maar je kunt de stank wel verminderen met een goede handschoenreiniger