Welke verschillende soorten PVC vloeren heb je?

Last Updated on: 20th juli 2022, 10:50 am

Een vloer van pvc materiaal is helemaal van deze tijd. Het komt met allerlei voordelen en daarom kiezen steeds meer mensen voor een dergelijke vloer. Wij zetten negen verschillende pvc vloeren voor je op een rij. 

Ga jij een nieuwe vloer laten leggen? Dan is de keuze voor een pvc vloer al snel gemaakt. Pvc is een kunststof vloer dat veel overeenkomsten heeft met bijvoorbeeld laminaat. Echter heeft het veel voordelen ten opzichte van laminaat. Zo heeft het een geluidsabsorberend vermogen, waarvoor je wel nog een ondervloer nodig hebt. Daarnaast kan hij uitstekend gecombineerd worden met vloerverwarming. Dit kan helaas niet bij bijvoorbeeld een houten vloer.

Pvc stroken 

Gemakshalve zijn dit in de praktijk een soort van planken. Ze worden echter stroken genoemd omdat het officieel geen planken zijn. Pvc stroken worden verlijmd met de vloer en hebben vaak een mooie houtlook. 

Pvc tegels 

Tegels zijn eigenlijk niet zo verschillend met pvc stroken. Het grootste verschil is dat ze breder zijn en vaak een andere look hebben. In veel gevallen wordt er gekozen voor bijvoorbeeld een betonlook of een natuursteen uiterlijk bij pvc tegels. 

Pvc visgraat 

Omdat de pvc vloer zo veel overeenkomsten heeft met een houten vloer wordt er ook vaak pvc visgraat gelegd. Op dit moment is visgraat één van de meest populaire vloeren. Het is moeilijk te leggen en daarom wordt het vaak gedaan door specialisten. 

Hongaarse punt 

Een unieke vloer legging is toch wel de Hongaarse punt. Zo wordt er vaak gekozen voor visgraat, maar een Hongaarse punt is een eigenzinnig alternatief. Je zal dus niet snel hetzelfde patroon hebben als de buren. 

Rigid pvc 

Een trend in de vloeren van dit moment is toch wel rigid. Dit is een kwalitatief hoogstaande pvc vloer die ijzersterk is en hierdoor ook enorm duurzaam. Het grote voordeel is dat egaliseren bij deze pvc vloer niet meer nodig is. 

Click pvc

Een nadeel aan pvc is dat je het vaak niet zelf kan leggen. Je hebt weer andere tools nodig dan bij bijvoorbeeld laminaat. Maar click pvc kan jij uitstekend zelf leggen. Ga je verhuizen en wil je de vloer graag meenemen, dan is click pvc daarvoor geschikt. 

Natuurlijk pvc 

Omdat je toch wil weten wat voor stoffen er precies worden gebruikt voor jouw pvc vloer bestaat er ook een milieubewuste pvc vloer. Dit is vaak een vloer die op een organische en/of biologische manier is geproduceerd. 

Magnetische pvc 

Het kan niet gekker worden, want je hebt ook nog magnetische pvc vloeren. Dit is een innovatieve uitvinding die ontwikkeld is omdat je misschien niet jouw vloer wil egaliseren. Hierbij wordt er gebruikt gemaakt van magneten, zo kan jij jouw vloer bij een verhuizing ook makkelijk weer meenemen. 

Loose lay pvc 

Als laatste in de rij hebben we de loose lay, wat neerkomt op een pvc vloer die los is gelegd. Dit is ideaal voor wanneer jij makkelijk de vloer weer wilt kunnen verwijderen. Denk qua setting dus aan een beurs of misschien in een glamping tent? Wil je meer weten over waarom steeds meer huishoudens voor dezelfde inrichting kiezen? Bekijk dan dit artikel.