Waarom lichtkoepelbeveiliging onmisbaar is voor jouw bedrijf

Een lichtkoepel is een mooie toevoeging in elk bedrijf. Extra licht in een kantoor of bedrijfspand houdt niet alleen je werknemers wakker (wist je dat weinig daglicht de aanmaak van melatonine, het slaaphormoon, kan versnellen?) maar kan er ook voor zorgen dat je werknemers productiever worden. Hoewel een lichtkoepel in je bedrijf een mooie toevoeging is, sta je er misschien niet bij stil dat dit ook best gevaarlijk kan zijn. Benieuwd waarom lichtkoepelbeveiiging onmisbaar is voor jouw bedrijf? Wij leggen het uit.

Valgevaar

Het gevaarlijke aan een lichtkoepel is dat er van bovenaf iemand doorheen zou kunnen vallen, bijvoorbeeld wanneer iemand aan het werken is op een dak. Dat wil je als bedrijf natuurlijk niet op je geweten hebben en daarom lichtkoepel valbeveiliging ook echt een aanrader. Door de lichtkoepel af te schermen met bijvoorbeeld een ijzeren hek, voorkom je dat iemand door de lichtkoepel heen kan vallen en zo misschien wel ernstig letsel oploopt.

Anti-inbraak

Er zijn veel manieren om in te kunnen breken via een lichtkoepel en dat maakt dat een lichtkoepel ook uitstekend kan werken als lokaas voor criminelen. Dat komt omdat een lichtkoepel vaak relatief makkelijk te openen is, bijvoorbeeld omdat criminelen de lichtkoepel heel eenvoudig van het dak kunnen schroeven of er een kiepstand op de lichtkoepel is. Door zo’n kiepstand kunnen criminelen heel gemakkelijk hun weg naar binnen vinden.

white ceiling with brown ceiling

Elektrische lichtkoepels

Anno 2021 zal het je waarschijnlijk niet verbazen dat er ook elektrische lichtkoepels bestaan, die je zelfs kunt laten communiceren met je smart assistent, zoals een Google Home assistent. Zo kun je op afstand, en heel gemakkelijk, de zonwering aanzetten of juist uitschakelen.

Lichtkoepelbeveiliging

Als je eenmaal overtuigd bent van het feit dat lichtkoepels verbeterd kunnen worden en zo inbraak of vallen kunnen voorkomen, dan vraag je je misschien af hoe lichtkoepelbeveiliging in zijn werk gaat. Bij lichtkoepelbeveiliging kunnen er extra anti-inbraak accessoires worden toegepast, zoals anti-inbraak strips of een uniek beveiligingssysteem. Zo bestaan er bijvoorbeeld speciale schroeven, die je wel ergens in kunt schroeven maar idd je er niet zomaar weer uit kunt halen. Hiermee voorkom je dat inbrekers je lichtkoepel los schroeven en zo je woning of pand kunnen binnentreden.