Waar kan ik investeringsdiamanten kopen?

Heb je behoorlijk veel eigen vermogen? Dan heb je een groot deel hiervan mogelijk nog op een spaarrekening bij de bank staan. Vroeger was dit interessant, want je kreeg rente over dit bedrag. Tegenwoordig krijg je bij veel banken zelfs te maken met een negatieve rente als je boven een bepaal bedrag zit. Als dit het geval is, brengt een bank kosten in rekening voor jouw spaargeld. Daarom beginnen steeds meer mensen met beleggen. Je kunt jouw geld in aandelen of vastgoed steken, maar ook in diamanten. Wil je deze edelstenen toevoegen aan jouw portefeuille? Dan moet je eerst weten waar je investeringsdiamanten koopt. Wij helpen je in deze tekst op weg.

Waarom investeren in diamanten?
Voordat we jou vertellen waar je investeringsdiamanten koopt, ben je mogelijk benieuwd waarom jij je geld in deze edelstenen steekt. Niet iedereen ziet namelijk in waarom diamanten kopen de moeite waard is. Toch is investeren in diamanten wel degelijk zinvol. De voornaamste reden hiervoor is dat deze edelstenen de laatste jaren bewezen hebben dat ze bestand zijn tegen inflatie, valutaschommelingen en een economische crisis. Hierdoor kunnen we stellen dat diamanten een betrouwbare belegging zijn. Je kunt zelfs (flink) verdienen door te investeren in diamanten. De prijs van deze edelstenen blijft namelijk stijgen.

Diamanten kopen bij de juwelier
Ben je overtuigd en wil je zelf een investeringsdiamant kopen? Dan vraag jij je mogelijk af waar je zo’n edelsteen het beste kunt kopen. Mogelijk is de juwelier bij jou in de buurt het eerste wat in je opkomt. Bij de meeste juweliers kun je inderdaad diamanten kopen. De edelstenen zijn in dat geval wel verwerkt in sieraden. Zo kun je bij een juwelier bijvoorbeeld een ring of halsketting met diamant kopen. Grote voordeel hiervan is dat je zelf kunt pronken met jouw diamanten sieraad. Investeren in een sieraad met diamant brengt ook risico’s met zich mee. Zo is zo’n sieraad bijvoorbeeld geliefd onder inbrekers, waardoor hij gestolen kan worden.

Koop jouw investeringsdiamant online
Wil je investeren in diamanten, maar vind je het niet prettig om hiermee over straat te gaan? Dan biedt een investeringsdiamant uitkomst. Deze edelsteen koop je namelijk niet om mee te pronken, maar puur als investering. Als je zo’n diamant wilt kopen, hoef je niet bij een juwelier aan kloppen. Een juwelier verkoopt namelijk alleen diamanten die verwerkt zijn in sieraden.

Ben je op zoek naar een investeringsdiamant? Richt je dan tot het internet. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij BNTdiamonds. Deze partij biedt jou vier mogelijkheden voor wat betreft investeringsdiamanten. Je kunt zelf jouw perfecte diamant zoeken, de perfecte diamant vinden middels een offerte, een gepersonaliseerd investeringspakket aanvragen en kiezen uit de selectie van ‘speciale diamanten’. Bijkomend voordeel is dat je hier jouw investeringsdiamant altijd tegen de best mogelijke prijs koopt. Hierdoor betaal je nooit onnodig veel als je wilt beginnen met investeren in diamanten.

Aandachtspunten bij het kopen van een investeringsdiamant
Diamanten zijn er in allerlei soorten en maten. Om te voorkomen dat je een slechte diamant koopt, moet je op een aantal zaken letten. Zorg er daarom voor dat je bekend bent met de 4 C’s voordat je jouw geld in een investeringsdiamant steekt. De 4 C’s staan in dit geval voor carat, colour, clarity en cut. De waarde van de diamant wordt bepaald aan de hand van de score op deze punten. Reden genoeg om je hier eerst in te verdiepen. De 4 C’s staan overigens ook altijd vermeld op het certificaat dat je krijgt als je een investeringsdiamant koopt.