Vliegen en muggen in huis voorkomen

Zoemende vliegen en prikkende muggen, het is een enorme irritatie bij veel Nederlanders. Zeker wanneer de zomer voor de deur staat en wanneer we onze ramen en deuren weer vaker open zetten, komt deze irritatie al weer gauw de hoek om. Overdag wanneer je druk bent heb je er vaak nog niet zo’n last van, maar als je ’s avonds eindelijk fijn op de bank zit en rustig een tv-programma wilt kijken, zit jij niet te wachten op die vervelende zoemende vlieg naast je hoofd, of kriebelend in je nek. En wanneer je vervolgens lekker naar bed gaat, zijn muggen zeker niet welkom in je slaapkamer. Muggen prikken en de bulten die vervolgens ontstaan kunnen voor erg vervelende jeuk zorgen, en niet voor eventjes, nee dat houdt vaak dagen tot weken aan. Het is een grote frustratie voor veel mensen. Gelukkig kun je met een aantal tips voorkomen dat er vliegen en muggen in je huis komen, bekijk de tips hieronder.

Raamhorren

Veel vliegen en muggen weten de weg naar binnen te vinden via het raam. Je zet je ramen vaker open wanneer het lekker weer is. Voor de insecten is dit een gemakkelijke manier om binnen te komen. Er is eigenlijk maar een simpele oplossing hiervoor. Voorzie de ramen van je woning van goede raamhorren. De raamhorren voorkomen dat er vliegen, muggen en andere insecten naar binnen kunnen komen. Monteer de hor goed zodat deze goed afsluit en er ook via de randen geen insecten naar binnen kunnen komen. Raamhorren zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten op www.vliegengordijnkopen.nl. Ze zijn er zelfs met speciaal anti-pollen gaas, voor mensen die last hebben van hooikoorts.

Vliegengordijnen

Naast raamhorren, zijn ook vliegengordijnen eigenlijk essentieel als het gaat om vliegen en muggen in huis. Wanneer je een goed vliegengordijn voor je deur hebt hangen, kunnen vliegen en muggen vrijwel niet meer binnen komen via je deur(en). Vliegengordijnen zijn er in heel veel soorten. Lamellen, kattenstaarten, touwen, hulzen, plastic lamellen en ga zo maar door. Bekijk goed welk vliegengordijn het meest geschikt is en wat het beste past bij jou. Ook kun je een vliegengordijn op maat laten maken, dit kan bij www.vliegengordijnkopen.nl.