Vleessoorten die op de barbecue thuishoren

Ben jij een echte barbecueliefhebber? Dan zal je een mooi stuk vlees op de barbecue vast kunnen waarderen. Want wat is er lekkerder dan een kwalitatief mooi stuk vlees dat optimaal bereid is? Precies! Wil jij jouw gasten graag een smaakvolle steak serveren? Begin dan bij goed bbq vlees bestellen. Maar welk vlees vormt de perfecte basis voor een goede steak? Welke vleessoort is onmisbaar op de barbecue?

Waarom staartstuk populair is

Hamburgers, worstjes en spiesjes zijn allemaal vleessoorten die veelvuldig op de barbecue worden gelegd in Nederland. Dit is op zich niet gek. Deze vleessoorten worden meestal lekker gevonden en ze zijn daarnaast eenvoudig te bereiden. Maar de echte barbecueliefhebber neemt doorgaans geen genoegen met deze vleessoorten. Die kiest graag voor een mooi groot stuk vlees. Maar wat is een écht mooi stuk vlees? Het staartstuk, ofwel picanha. Deze vleessoort is in Zuid-Amerika erg populair. Deze vleessoort heeft daar zelfs de status van de ossenhaas. En dat is uiteraard niet voor niets. Het staartstuk is namelijk fijn van draad, heel mals en erg smaakvol. Dat deze vleessoort ook in Europa een steeds populairdere barbecuevleessoort wordt is dan ook begrijpelijk.

Pork belly: een veelzijdig stuk vlees

Een andere vleessoort die ook in Nederland steeds populairder wordt is de pork belly. Ofwel: buikspek BBQ. Deze vleessoort is, zoals de naam al doet vermoeden, van de buik van het varken. Het betreft een relatief grof stuk vlees dat zowel met als zonder vel gegeten kan worden. Het vlees lijkt op het eerste gezicht wat taai door de grove draad. Maar als je het vlees op de juiste wijze bereidt, wordt het heel mals. Doordat het een hele smaakvolle vleessoort betreft, kun je het in veel gerechten verwerken. Zo zie je buikspek bijvoorbeeld veelvuldig terug in oosterse gerechten. Maar het vlees leent zich ook als perfecte basis voor een smaakvolle steak.

Jouw steak langzaam laten garen

Wil je graag een echt lekker stuk vlees op je bord hebben? Dan is het belangrijk dat je kiest voor vlees van goede kwaliteit. Want een goede bereiding zonder kwalitatief goed vlees gaat je niet ver brengen. Dit geldt andersom ook. Kwalitatief goed vlees vormt de basis voor een mooi eindresultaat. Maar je moet het vlees wel op de juiste wijze bereiden. Voor staartstuk en buikspek geldt allebei dat je het langzaam moet laten garen. Deze relatief vette vleessoorten worden mooi mals als ze urenlang worden gegaard. Neem daarom de tijd voor de bereiding van het vlees. Zo kun je uiteindelijk optimaal genieten van een overheerlijke steak.