Thuisbioscoop maken? Wij geven tips

Toen de bioscopen dicht waren, moesten mensen creatief worden wanneer ze toch een film wilden kijken met het comfort van een bioscoop. Een optie is dan om thuis een bioscoop na te maken. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, en je kan het zo gek maken als je zelf wil. Maar wat heb je daar voor nodig? Wij geven tips!

De plek

De plek waar je de bioscoop gaat maken is natuurlijk heel belangrijk. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is voor alle mensen om lekker te kunnen zitten of liggen. Zorg ook dat het een kamer is waar je het goed donker kunt maken, zodat je geen last hebt van licht en het echt voelt als een bioscoop. Ook is vloerbedekking in deze kamer extra fijn: vloerbedekking absorbeert namelijk geluid.

Het geluid

Het mooie geluid is natuurlijk een van de redenen waarom mensen graag naar de bioscoop gaan. Door de vele speakers en het gebrek aan afleiding, word je helemaal in het verhaal getrokken. Thuis kun je dit ook nadoen. Zorg dat het geluid van alle kanten komt, en niet alleen vanuit de TV. Dit kan je doen met een luidspreker standaard, zodat je geluid op oorhoogte creëert. Hierdoor wordt het geluid levendig en voelt het meer als een echte bioscoop.

Het beeld

Een van de belangrijkste keuzes die je maakt bij het bouwen van een thuisbioscoop, is de keuze tussen een beamer of een televisie. Beide hebben hun voordelen.Voor het echte bioscoopgevoel is een beamer natuurlijk ideaal. Een witte of lichte muur is het enige wat je daar voor nodig hebt. De beamer zelf neemt weinig plek in beslag. Natuurlijk is een grote TV ook een optie. Met het grote beeld van een projector krijg je een echt bioscoopgevoel wanneer je films aan het kijken bent. Ondanks dit grote beeld houd je met een beamer meer ruimte over dan met een tv.

De snacks

Niet geheel onbelangrijk: lekker eten en drinken tijdens een film. Je kan een popcornmachine kopen voor het echte bioscoopgevoel, en een mini koelkast voor je lievelingsdrankjes! Zo haal je het echte bioscoopgevoel in huis en betaal je je niet helemaal blauw.