Stylingtips voor een industrieel interieur!

Stoere materialen, robuuste details en een clean look: dat is hoe je een industriële woonstijl het beste kan omschrijven. Ben je ook helemaal fan van deze woonstijl en kan je niet wachten om jouw interieur om te toveren tot een industriële hotspot waar jij je helemaal thuis voelt!

1. De juiste kleur
De kleuren grijs, zwart, wit, taupe, bruin, groen en blauw passen perfect bij een industrieel interieur. Daarom is het ook een aanrader om voor deze kleuren te kiezen, als je een industriële woonstijl wilt nabootsen. Natuurlijk kun je ook andere kleuren toevoegen aan de ruimte, maar bij een industriële woonstijl horen wel eén van deze basiskleuren.

2. Materiaalkeuze
Naast kleuren zijn er ook een aantal materialen die perfect passen bij een industriële woonstijl. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan hout, metaal, beton en baksteen. Ook zien we vaak dat leer een populaire materiaalsoort is binnen een industrieel interieur.

3. Raamdecoratie
Een ander belangrijk punt om op te letten bij het inrichten van een industrieel interieur, is het kiezen van passende raamdecoratie. Met raamdecoratie maak je van jouw ruimte binnen no time een hartje binnen no time de ruimte om tot een sfeervol geheel. Houten jaloezieën passen supergoed bij een industrieel interieur. Ga je voor een bruine kleur, grijstint of zwarte raamdecoratie? De keuze is aan jou.

4. Meubels
Natuurlijk mogen industriële meubels niet ontbreken binnen een industriële woonstijl. Ga voor een robuuste houten eetkamertafel, zet een leren fauteuil in de hoek van de woonkamer en kies voor een metalen wandkast.

5. Accessoires
Accessoires zijn de finishing touch van elke woonruimte. Ook binnen een industrieel interieur hebben accessoires een belangrijke rol. Met accessoires maak je het persoonlijk en geef je jouw eigen twist aan het geheel. Versier je wand met een stalen wandrek, zet een stoere vloerlamp naast de bank en hang een aantal schilderijtjes op die als eyecatchers dienen.

Wat is jouw ideale industriële interieur?
Als je jouw interieur wilt omvormen tot een industrieel interieur, is het altijd een aanrader om eens een kijkje te nemen op Pinterest. Zo wordt het nog eenvoudiger om je interieur om te toveren.