Screen protector kopen: dit wil je weten

Last Updated on: 25th februari 2022, 01:11 pm

Je telefoon zo lang mogelijk goed houden? Dat willen we allemaal wel graag. Je kan je telefoon niet meer gebruiken en in het doosje laten. Of kies ervoor om een screen protector te kopen. In deze blog vertellen we jou alles hierover.

Allereerst is het goed om te weten wat een screen protector is. Een screen protector is een dun laagje glas of folie dat je op het beeldscherm van je telefoon kan plakken. Deze screen protector zorgt er dus voor dat je beeldscherm minder snel kapotgaat. Bijvoorbeeld wanneer je telefoon per ongeluk valt. Maar je krijgt ook minder snel krassen, als je bijvoorbeeld je telefoon bij je sleutels in je broekzak bewaard. Ook helpt zo’n beschermlaag tegen weerkaatsing van de zon op je scherm en krijg je minder vette vlekken op je scherm door je vingers.

Veel mensen zijn bang dat de gevoeligheid van het toestel minder wordt door een glasplaatje of beschermingsfolie. Maar hiervan is vaak geen sprake, zoals we bijvoorbeeld zien bij PanzerGlass screen protector. Deze oleofobe laag blijft 100% aanraakgevoelig en heeft tevens ook een antibacteriële werking. Op deze manier kan je vertrouwen op de extra beschermlaag zonder dat je hinder ondervindt.

Specifiek laagje

Het is dus ideaal om je telefoon te voorzien van zo’n extra laagje. Als je telefoon valt en het beeldscherm breekt dan zijn de kosten vaak hoog om een nieuw scherm te monteren. Dit is dan vaak ook de nummer 1 reden van mensen om te kiezen voor extra bescherming. Zo’n screen protector heb je in heel veel verschillende soorten en maten. Dat komt omdat deze beschermlaagjes speciaal op maat worden gemaakt voor jouw telefoon. Heb je een Samsung? Dan past er eentje van Apple natuurlijk niet op. Maar hetzelfde geldt voor een hoesje voor een iPhone 12 of voor eentje van de nieuwste iPhone 13 mini. Je hebt dus een beschermlaag nodig die specifiek is gemaakt voor het toestel dat jij hebt.

Wat voor screen protectors zijn er nog meer?

Eigenlijk zijn er heel veel soorten screen protectors. Zo is er eigenlijk voor elk soort beeldscherm wel een beschermfolie te vinden. Denk bijvoorbeeld ook aan het beschermen van het beeldscherm van je macbook, tablet maar zelfs voor het beschermen van het beeldscherm van je Go Pro!

Bescherm je ogen met speciale folie

De bescherming kan ook de andere kant op werken. Zo zijn er folies die je kan opplakken die vervolgens je ogen beschermen tegen blauw licht. Blauw licht wordt gezien als zeer schadelijk voor je ogen. Apparaten zoals je smartphone, tablet, computer, laptop en televisie geven dit licht af. Als je veel wordt blootgesteld aan dit licht, bijvoorbeeld omdat je veel werkt achter de computer, kan het slim zijn zo’n speciale plakker op je beeldscherm te plakken. Hierdoor bescherm je je ogen, maar krijg je bijvoorbeeld ook minder snel hoofdpijn. Het werkt op de lange én zeker ook op de korte termijn.

Meer weten over het gezond houden van je ogen? Lees dit artikel eens!