Aanzoek op Valentijnsdag: hier moet je aan denken!

Ben je al tijden op zoek naar het perfecte moment om een aanzoek te doen? En denk je dat Valentijnsdag misschien wel hét moment kan zijn? Dan is het goed dat je nu al de nodige voorbereidingen treft. Wacht niet tot het 14 februari is, maar neem echt je tijd om alles zorgvuldig te plannen. Gelukkig ben je zeker niet de enige die met deze ideeën worstelt. Ga jij komende Valentijnsdag ook deze sprong wagen? En wil je weten hoe je het aanzoek het beste kunt voorbereiden? In dit artikel zetten we de belangrijkste tips voor je op een rij.

Leid haar af

Het is niet leuk als ze direct doorheeft wat je van plan bent. Ga daarom eerst op zoek naar een leuk valentijnscadeau voor haar. Iets wat je haar anders ook had willen geven. Denk aan een mooi gepersonaliseerd sieraad, een bosje bloemen, doosje bonbons of een leuk uitje. Hierdoor denkt ze dat ze het cadeau al heeft gehad. Ondertussen kun jij plannen maken om haar op ultieme wijze te verrassen.

Schakel familie of vrienden in

Wacht zeker niet te lang met het plannen van je aanzoek. Februari is dichterbij dan je denkt. Er is nog genoeg te regelen voor die tijd. Denk aan het vinden van de juiste ring, een goede locatie en ook nog een goed idee om het aanzoek uiteindelijk te doen. Schakel eventueel de hulp van familie en vrienden in. Zorg er wel voor dat zij het goed geheim kunnen houden, zodat de mond niet voorbij gepraat wordt. Probeer er achter te komen hoe haar droomaanzoek eruit zou zien. Als je zelf deze vragen zou stellen, dan wekt dit waarschijnlijk argwaan. Als een goede vriendin dit doet, dan zal dit waarschijnlijk een stuk minder opvallen. Zo creëer je met al je dierbaren een aanzoek die zou nooit meer zal vergeten.

Maak het persoonlijk                                                                                    

Vind je het erg lastig om romantisch te zijn en probeer je daarom maar de ideeën van anderen te volgen en misschien zelfs wel quotes uit romantische films te gebruiken? Stop hier dan snel mee. Een aanzoek hoeft niet perfect te zijn. Het moet iets van jullie tweeën zijn. Het maakt dan ook echt niet uit of je een foutje maakt of dat er gelachen wordt. Als het moment maar speciaal en persoonlijk is. Maak daarom gebruik van de dingen die jullie verbinden. Zijn jullie allebei totaal niet romantisch? Geen probleem! Ook dat kan verbinden. Probeer niet iemand anders te zijn dan je bent. Ben je niet van de kaarsjes en rozenblaadjes? Doe dit dan niet.

Denk wel goed na over wat je tegen haar wil zeggen. Het kan goed zijn om dit een paar keer te herhalen in je hoofd. Zo voorkom je – zeker als je al nerveus bent – dat je straks op het moment suprême dichtslaat. Blijf dicht bij jezelf en jullie relatie bij het vinden van de juiste tekst. Waarom wil je met haar trouwen? Vertel haar dit. Een mooiere boodschap kan je haar niet geven.