Refurbished iPhone Xs Max, waar moet ik opletten?

Last Updated on: 17th augustus 2021, 01:52 pm

Nu de meeste mensen niet meer de hoofdprijs willen betalen voor een smartphone, heeft de refurbished iPhone een flinke opkomst gemaakt. Je bespaart namelijk met het kopen van een refurbished variant flink op de aanschafprijs in vergelijking tot een nieuwe Apple iPhone. Het is niet meer vanzelfsprekend dat je een iPhone gloednieuw koopt. Bij het produceren van een Apple iPhone worden er schaarse grondstoffen verbruikt, die jij kunt besparen door het kopen van een refurbished Apple iPhone. Vandaar dat steeds meer mensen de overstap maken. Het milieu is namelijk belangrijker geworden dan ooit tevoren. Elk model binnen het Apple iPhone assortiment is tegenwoordig wel refurbished te verkrijgen, ook de iPhone Xs Max. Maar waar moet ik nou op letten bij mijn zoektocht naar een refurbished iPhone Xs Max? In dit artikel zullen we hier dieper op ingaan.

Let op de verschillende prijs kwaliteitsverhoudingen

Het eerste punt waar je goed op moet letten zijn de verschillende prijs kwaliteitsverhoudingen. Refurbished iPhones zijn namelijk te verkrijgen in drie verschillende product condities, namelijk:
A grade – Zo goed als nieuw
B grade – Licht gebruikt
C grade – Zichtbaar gebruikt

Elke product conditie heeft zijn eigen prijs, vandaar dat het belangrijk is om goed op te letten tijdens je zoektocht naar een iPhone Xs Max refurbished. Een C-grade is uiteraard stukken goedkoper dan een B-grade of C-grade refurbished iPhone. Dit komt, omdat de C-grade duidelijke gebruikssporen heeft, zoals een kras of een deukje. Een A-grade ziet er vaak zo goed als nieuw uit en gebruikssporen zijn met het blote oog bijna niet te zien.

Lees de klanten beoordelingen goed door

Om tot een goede aankoop te komen, is het belangrijk om de verschillende webshops op het internet met elkaar te vergelijken. Dit kun je doen door te vergelijken op basis van de klantbeoordelingen. In deze beoordelingen wordt vaak aangegeven welke ervaringen de klanten hebben met het bedrijf. Een goede refurbished iPhone kenmerkt zich door veel goede beoordelingen en recensies te hebben. Je mag bij zo’n aanbieder rustig vanuit gaan dat je kwaliteit geleverd krijgt. Een aanbieder met veel negatieve beoordelingen kun je beter vermijden. De negatieve recensies zijn er niet voor niets. Zeg nou zelf, wat is betrouwbaarder dan de ervaringen van andere klanten?

Lees altijd de garantievoorwaarden door

Een ander belangrijk punt waar je goed op moet letten bij je zoektocht naar een iPhone Xs Max refurbished zijn de garantievoorwaarden. In deze voorwaarden wordt vaak aangegeven hoe lang je garantie krijgt, wanneer de garantietermijn in gaat en welke iPhone onderdelen er wel of niet binnen de garantie vallen. Het is daarom belangrijk om de voorwaarden aandachtig door te lezen. Het kost je maar een paar minuutjes, maar kan je een hoop verwarring besparen. Gelukkig krijg je tegenwoordig bij de meeste aanbieders twee jaar garantie op je aankoop. Dit komt, doordat de refurbished iPhone een uitgebreid controleproces moeten doorlopen voordat deze voor de verkoop beschikbaar worden gesteld.

Niet tevreden? Als consument heb je het wettelijk recht om je aankoop bij een webshop binnen 14 dagen te retourneren. Bij de meeste aanbieders loopt dit zelfs op tot 30 dagen. Je hebt dus alle tijd om je nieuwe aankoop rustig uit te proberen.