Leuke activiteiten die je tijdens een vriendenweekend kunt doen.

Leuke activiteiten die je tijdens een vriendenweekend kunt doen.

Vriendschappen zijn ontzettend mooi, maar je moet ze natuurlijk wel onderhouden. Daarom is het een goed idee om regelmatig samen dingen te ondernemen. Dit zorgt ervoor dat de onderlinge band nog hechter wordt. Gezamenlijk op stap gaan is daarnaast ook gewoon hartstikke gezellig. Zorg zeker voor wat afwisseling, zodat het nooit saai wordt met jou en je vriendengroep. Organiseer bijvoorbeeld een vriendenweekend, in je eigen stad of ergens anders in het land.

Het mooie van een vriendenweekend is dat je meerdere dagen met elkaar op pad bent. Dit betekent meer quality time en nog meer plezier. Je kunt het weekend echt op allerlei manieren indelen. Kijk vooral naar de dingen die jullie allemaal leuk vinden en integreer die interesses in de activiteitenplanning.

Een gametoernooi organiseren

Ben je op zoek naar een paar leuke vriendenweekend activiteiten, maar heb je geen zin om hiervoor het huis uit te gaan? Dan ligt de keuze voor samen lekker gamen voor de hand! Ga vooral voor spellen die je goed met meerdere mensen kunt spelen, zoals Call of Duty of Fortnite. Een Fortnite toernooi is niet alleen leuk voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen. Een extra pluspunt is dat je bij dit spel ook custom games kunt maken. Tijdens het toernooi bij jou thuis kun je spelen met tien verschillende spelers. De drie beste spelers ontvangen een certificaat en natuurlijk kun je je vrienden laten spelen voor leuke prijzen.

Op avontuur in een mooie stad in de buurt

Voor een geslaagd vriendenweekend hoef je echt niet naar het buitenland. Ook in ons eigen land zijn er ontzettend veel leuke plaatsjes en steden waar je zeker een paar goede dagen met elkaar kunt doorbrengen. Afhankelijk van jullie voorkeuren kun je kiezen voor een weekend in de natuur of juist in een bruisende stad. Natuurlijk kun je ook een combinatie maken van cultuur, natuur en feesten. Uiteindelijk maakt het niets eens zoveel uit waar je precies naartoe gaat. Het zijn immers de momenten samen die zorgen voor de optimale beleving. De herinneringen die jullie nu creëren, zullen je een leven lang bijblijven. Als jullie straks oud zijn, zijn het juiste die herinneringen die altijd weer een glimlach op jullie gezichten toveren en die jullie in je gesprekken graag weer omhoog zullen halen.

Samen op pubtour

Afhankelijk van de grootte van je vriendengroep kun je met z’n allen of in kleinere groepjes een pubtour houden. Ga van kroeg naar kroeg en neem op elke plek een lekker drankje, al dan niet met een kleine versnapering erbij. Om het wedstrijdelement erin te houden, is het leuk om bij elk café een speciale opdracht uit te voeren. De deelnemer of het groepje met de hoogste score is natuurlijk de winnaar en heeft het recht op een mooie prijs. Wat die prijs precies wordt, is uiteraard helemaal aan jou als organisator!

Vanzelfsprekend zijn een gametoernooi, een pubtour en een citytrip slechts een paar ideeën voor een succesvol weekend met jouw vriendengroep. Daarnaast is er nog veel meer mogelijk. Het is dus goed om van tevoren flink met elkaar te brainstormen. Bundel vervolgens de beste ideeën en plan dat weekend in!