person in grey shirt handing keys

Kun je voor een korte periode een auto leasen?

Een auto voor een korte periode leasen kan een goed alternatief zijn voor het kopen van een auto of zelfs het aangaan van een lange termijn leaseovereenkomst. Nu de kosten van auto’s stijgen, zoeken meer mensen naar manieren om geld te besparen op hun voertuigen zonder in te boeten op betrouwbaarheid. Korte termijn leaseovereenkomsten kunnen een uitstekende optie zijn voor diegenen die betrouwbaar vervoer nodig hebben, maar zich niet willen binden aan het bezitten of leasen van een auto voor de lange termijn.

Redenen om te kiezen voor shortlease

Een reden waarom iemand ervoor kiest om te leasen in plaats van te kopen, is dat ze toegang kunnen krijgen tot de nieuwste modellen en functies, terwijl ze het gedoe en de kosten van het onderhoud van een ouder voertuig kunnen vermijden. Met kortlopende leasecontracten kun je in een nieuwe auto rijden met de nieuwste functies zonder dat je je zorgen hoeft te maken over dure reparaties onderweg. Daarnaast is shortlease ook ideaal voor mensen die op projectbasis werken en dus voor een korte tijd een auto nodig hebben. 

Hoe werkt shortlease privé?

Shortlease privé is een huurovereenkomst tussen een huurder en verhuurder die doorgaans voor een korte periode is, zoals zes maanden of minder. Het verschilt van traditionele huurovereenkomsten die gewoonlijk 12 maanden of langer duren. Shortlease wordt steeds populairder voor huurders die op zoek zijn naar flexibiliteit in hun woonsituatie. Korte huurcontracten kunnen voordelig zijn voor zowel verhuurders als huurders, omdat ze meer vrijheid bieden dan lange termijn overeenkomsten. Verhuurders kunnen bijvoorbeeld de voorkeur geven aan kortere looptijden als ze de mogelijkheid willen hebben om de auto na afloop van de huurovereenkomst opnieuw te gebruiken. 

Wat zijn de voordelen van het leasen van een auto?

Heb je niet altijd een auto nodig, dan is leasen een goede keuze. Je kunt dan op de momenten dat jij het nodig hebt, een auto huren. Bijvoorbeeld als je seizoenswerk hebt, kan dit een makkelijke manier zijn om aan een auto te komen. Heb je een bedrijf in seizoenswerk, dan kun je door middel van shortlease contracten je bedrijf makkelijk opschalen zolang het nodig is. Je werknemers kunnen dan allemaal voor het seizoen een auto huren en als het werk klaar is, kunnen de auto’s weer ingeleverd worden. Ook voor mensen die graag in de nieuwste auto’s rijden is shortlease geschikt. Op die manier kun je iedere paar maanden een nieuwe auto rijden, zonder dat je steeds je spaarrekening hoeft te plunderen. Een ander voordeel van een auto huren is dat je behalve brandstof kosten en je maandelijkse tarief, geen kosten hebt. Zo’n huurcontract is inclusief reparaties, kleine- en grote beurt, apk, verzekering en als je auto gerepareerd wordt, krijg je een vervangende auto mee. Pechhulp is ook 24 uur per dag bereikbaar.