Kantoor oprichten: van zakelijk internet tot interieur

Leuk! Jij hebt een eigen kantoorpand. Misschien werk je er in je eentje of misschien werk je er met een heel team. Hoeveel mensen er (straks) ook over de vloer komen, je moet een aantal zaken goed regelen. In deze blog vertellen we jou precies wat je allemaal moet regelen voor jouw nieuwe kantoor. Lees je mee?

Het inrichten en oprichten van een kantoor is een leuke klus. Begin er op tijd mee en je kunt genieten van jouw eigen werkplek. Of dat nu thuis is of op een andere locatie. Het is belangrijk dat deze plek prettig is, omdat je ook – naast je woning – hier ongelooflijk vaak bent. Laten we eens kijken wat je allemaal moet regelen.

Zakelijk internet

Misschien wel het allerbelangrijkste om te regelen als je begint met een zakelijk kantoor op te richten is om te zorgen voor zakelijk internet. Al moet je op een klapstoel je offertes de deur uit sturen; goed, snel en stabiel internet is een must. Zakelijk internet betekent vooral dat je kunt kiezen voor stabiel en snel internet waarbij je ook nog eens toegang hebt tot 24-uurs klantenservice. Wat weer prettig is in geval van nood.

Wil je de beste deal vinden voor jouw zakelijke internet? Online kun je alles vergelijken en opvragen. Hierdoor kun je altijd de beste prijs vinden voor jouw zakelijke internet.

Ergonomische werkplek

Een ergonomische werkplek houdt in dat je een bureau en een stoel hebt waar je – volgens de richtlijnen van de arbodienst – in gezonde omstandigheden kunt werken. En denk daarbij ook een computer op ooghoogte en een ergonomische muis. Wil je hier meer over weten? Lees dan dit artikel van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Ontvangstruimte

Heb jij straks regelmatig mensen over de vloer? Denk aan nieuwe klanten, potentiële kopers of mede ondernemers? Dan wil je voorkomen dat ze naast jou aan het bureau moeten komen zitten. Dit doe je door een mooi ontvangstruimte te maken. Dit kan natuurlijk ook gewoon een eettafel met stoelen en een groot scherm zijn. Maar dat komt wel al weer een stuk professioneler over!

Ontspanning

Wij geloven dat je niet alleen goed en hard moet kunnen werken door mega snel internet en een prettig bureau. Maar we geloven ook dat je goed kunt werken door regelmatig te ontspannen. Dat doe je 100% door bijvoorbeeld een pingpong-tafel bij jou op kantoor te zetten. Maar denk ook aan een spelcomputer of een voetbaltafel. Ook een klassieker: een dartbord!

Goede koffie

En last but not least: goede koffie is ook heel erg belangrijk in een goed kantoor. Je kan tegenwoordig hele mooie koffiezetapparaten kopen. Kies dus niet voor een filtermachine, maar ga voor een apparaat waarbij mensen ook daadwerkelijk iets te kiezen hebben. Denk aan een latte macchiato, cappuccino of een sterke espresso. Zeker dat laatste is toch wel het levenselixer van menig mannelijk ondernemer. Toch?

Lees deze blog als je alles wilt weten over hoe je de lekkerste koffie maakt.

Zoals je kunt lezen heb je naast een fancy kantoorruimte nog wat meer nodig om er een toffe locatie van te maken. Een goed kantoor is ten slotte een plek waar je graag komt!