Iedereen kan te maken krijgen met incontinentie. Dit betekent automatisch dat iedereen ook een andere aanleiding kan hebben. Elk lichaam is nou eenmaal anders en er zit uiteraard ook verschil tussen een man en een vrouw. Ben je benieuwd naar het ontstaan van incontinentie bij mannen? Lees dan gerust hieronder verder voor wat meer informatie over dit onderwerp.
Aandrang incontinentie
De meest voorkomende vorm van incontinentie bij heren is de aandrang incontinentie. Dit houdt kort gezegd in dat je te weinig tijd hebt om naar het toilet te gaan, terwijl de aandrang heel erg is. Eigenlijk is de blaas dan overactief. De aandrang incontinentie kan door verschillende redenen ontstaan. Er is dus niet maar één oorzaak aan te koppelen. Zo kan het ontstaan bij een blaasontsteking of als je een aandoening hebt bij jouw zenuwstelsel.
Een overactieve blaas wordt vaak behandeld door bekkenfysiotherapie. Tijdens deze fysiotherapie kan je leren hoe de bekkenbodem kan ontspannen en dit kan weer helpen met de aandrang incontinentie. Verder is een overactieve blaas te behandelen door medicijnen. Je kan verschillende soorten medicijnen voorgeschreven krijgen. De arts weet precies welke medicijnen jij dan moet hebben, dus luister daar goed naar.
Stressincontinentie
Een andere vorm van incontinentie is de stressincontinentie. Dit is een vorm van incontinentie die niet zo vaak voorkomt bij heren. Er is sprake van de stressincontinentie als je opeens gaan hoesten of springen. In dat geval komt er druk te staan op de buikholte. De stressincontinentie zou kunnen ontstaan door een operatie, maar ook als de spieren niet meer goed werken.
Als er sprake is van een niet al te grote hoeveelheid urineverlies, dan kan incontinentie ondergoed een goede oplossing zijn. Incontinentie ondergoed vangt namelijk een bepaalde hoeveelheid urineverlies op. Dit is geschikt als je last hebt van stressincontinentie tijdens het hoesten of niezen. Waarschijnlijk gaat het tijdens het hoesten niet om een hele grote hoeveelheid urineverlies. Het is het waard om jezelf daarin te verdiepen.
Plaswekker proberen
Wellicht bestaat er een kans dat je het principe van een plaswekker al kent, maar dat je deze koppelt aan kinderen. Dit hoeft echter niet het geval te zijn, want een volwassen man zou ook een plaswekker kunnen gebruiken als hij last heeft van incontinentie. Je kan dus overwegen om een plaswekker te kopen.
De plaswekker bestaat uit een zender en ontvanger. De zender is de plasbroek die je aan moet doen. Zodra je urine verliest, wordt er een melding gestuurd naar de ontvanger. Dit is eigenlijk de plaswekker zelf. Er gaat dan een alarm af waardoor jij weet dat je naar het toilet moet. Een plaswekker wordt over het algemeen tijdens het slapen gebruikt.