pexels-photo-2272752.jpeg

Hoe moet een heren sneaker zitten?

De sneaker van een man moet comfortabel en stevig aan de voet zitten, zodat hij elke activiteit met vertrouwen kan ondernemen. Het is namelijk erg vervelend wanneer je sneaker knelt, of te groot zit. Je gaat dan op een onnatuurlijke manier lopen en daar kun je je erg onzeker gaan voelen. Een goed ingelopen sneaker voelt alsof je op sloffen loopt, die voel je namelijk op geen enkele (vervelende) manier zitten. Dat is wat je wilt bereiken met een goede sneaker!

Wat is een goede pasvorm voor een heren sneaker?

Er zijn weinig aandachtspunten bij het bepalen van de juiste pasvorm voor heren sneakers. Ten eerste is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de lengte geschikt is – niet te lang en niet te kort. Een goede vuistregel is om je voet op te meten en daar 1 cm bij op te tellen bij het kiezen van een maat. Ten tweede is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende breedte in de schoen zit; je voet mag niet bekneld aanvoelen, omdat dit ongemak kan veroorzaken tijdens het lopen of rennen. Ten derde wil je controleren of er voldoende demping in de zool zit en of deze goed tegen je hiel past zonder af te glijden of te strak te zitten. Last, but not least, kies voor ademende materialen zoals mesh die helpen om de voeten koel en droog te houden tijdens fysieke activiteit.

Wat is het verschil tussen dames sneakers en heren sneakers?

Vrouwen hebben doorgaans smallere voeten, en dat zorgt ervoor dat dames sneakers een smallere pasvorm hebben dan heren sneakers. Heren hebben namelijk vaak bredere en grotere voeten, de schoenen zijn dus qua pasvorm ook anders. Er zijn wel unisex exemplaren te koop, maar het kan dus zijn dat deze sneakers niet goed aansluiten bij de man of bij de vrouw. Je kunt zulk soort sneakers dus altijd het beste passen in de winkel, in plaats van online te bestellen. Of kijk of je je bestelde items nog kunt retourneren bij de desbetreffende webwinkel, het is namelijk zonde als je met sneakers zit die niet lekker zitten. 

Sneakers combineren met een toffe jeans

Wil je dat je sneakers goed tot z’n recht komen? Combineer je te gekke sneakers dan met een toffe heren jeans. Je creëert hiermee een stoere look, waar je overal mee kunt verschijnen en shinen. Je kunt bijvoorbeeld een mooie skinny jeans dragen als je wilt dat je mooie sneakers opvallen. Omdat de broekspijpen taps toelopen, creëer je een aantrekkingskracht naar de sneakers toe. Draag je een wat wijdere broek, dan loop je de kans dat ze dusdanig over de sneakers vallen, dat je deze niet goed meer kunt zien. Dus als je je sneakers wilt showen, houd dan rekening met het type jeans dat je draagt.