Hoe Chelsea in 20 jaar tijd uitgroeide tot wereldploeg

In 2003 kocht Abramovich de club uit Londen. Deze ploeg is in de jaren uitgegroeid tot één van de grootste ploegen uit Engeland en zeker ook uit Londen. Zo kan je het je niet voorstellen, maar een ploeg als Arsenal kan geen potten meer breken tegen deze club. Dit heeft natuurlijk alles te maken met geld. Maar Roman Abramovich kocht geen club die er goed aan toe was. Zo heeft hij het met behulp van geld moeten opbouwen, dat gebeurde zo.

Hoe het bijna misging met Chelsea

Chelsea heeft een rijke geschiedenis. Dit is niet alleen een geschiedenis die met geld te maken heeft. Tijdens een VoetbalTravel.nl leer je er veel meer over. Zo won de ploeg in 2003 van Liverpool op de laatste dag. Hierdoor plaatste de club zich nipt voor de Champions League. Hierdoor kocht Abramovich de club. Maar zonder deze overwinning was dit nooit gebeurd.

Uit de schulden komen

Het was zeker niet dat Chelsea een ploeg was zonder schulden. Zo hadden ze er zelfs een heleboel. Abramovich was de eerste investeerder die echter veel geld in de club pompte zonder daar gelijk iets voor terug te verwachten. Van de trainings accommodatie tot aan het investeren in nieuwe spelers. Zo weten ze gelijk de halve finale van de champions League te halen waar ze uitvliegen door een verlies bij AS Monaco. José Mourinho komt hierna aan het roer en weet de club maar liefst twee keer kampioen te maken van Engeland. Wil jij nog dieper in de geschiedenis duiken? Boek dan een voetbalreis Chelsea naar Londen.

Chelsea vanaf 2012 tot nu

In de jaren wist Chelsea steeds meer een stempel op het voetbal te drukken. Zo gingen ze van anti-voetbal waarin ze alleen maar verdedigden naar het voetbal van nu. Dat moet snel en attractief zijn. In de tussentijd worden ze nog 3 keer kampioen en winnen ze drie keer de beker. Ook winnen ze de Champions League maar liefst 3x sinds 2012. Deze ploeg lijkt niet te stoppen, tot plots.

De oorlog start in Oekraïne en er wordt een internationale boycot gedaan op alles wat uit Rusland of Belarus afkomstig is. Zo wordt er zelf een boycot gedaan op sporters en Oligarchen. Inmiddels is Abramovich vertrokken en moet Chelsea het zien te rooien zonder hem. Hoe dit eruit gaat zien is nog even de vraag. Maar dat het spannend gaat worden is één ding dat zeker is.

Wat gebeurt er met Chelsea nu Abramovich is vertrokken?

In verband met de oorlog in Oekraïne zijn er sancties gekomen voor een aantal oligarchen uit Rusland. Eén daarvan is de baas van Chelsea. Dit heeft helaas voor Chelsea veel gevolgen. Zo mogen ze voorlopig geen transacties meer doen. Zo kunnen investeerders de club ook niet kopen. Dit betekent dus dat Chelsea als club een paar stappen terug moet doen. Geen geld betekent geen nieuwe spelers, geen merchandise, geen investeringen etc. Een gevolg is bijvoorbeeld dat een aantal bekende spelers transfervrij zullen vertrekken. Lees hier meer over de sancties.