De beste manier om je auto of motor te verkopen

Wil je je auto of motor verkopen? Als dat zo is, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden om de best mogelijke prijs voor je voertuig te krijgen. We vertellen je in dit artikel hoe je het allemaal het beste aan kunt pakken. En als je het toch wilt uitbesteden, dan kun je goed terecht bij OSW.

Zelf je auto of motor verkopen

  1. Onderzoek vergelijkbare verkopen in je omgeving. 

Dit geeft je een idee van wat vergelijkbare voertuigen voor verkopen en helpt je je voertuig dienovereenkomstig te prijzen.

  1. Adverteer je voertuig op allerlei plaatsen. 

Vermeldingen in kranten, online advertenties, en op websites gewijd aan de verkoop van auto’s en motorfietsen geven je de beste kans om geïnteresseerde kopers te bereiken.

  1. Wees bereid te onderhandelen. 

Veel kopers zullen proberen je te verlagen, dus het is belangrijk dat je vasthoudt aan je vraagprijs. Houd een bodemprijs in gedachten en wees bereid van de koop af te zien als de koper niet bereid is aan je prijs te voldoen.

  1. Zorg dat je voertuig in topconditie is voordat je het aan kopers laat zien. 

Dit houdt in dat je alle nodige reparaties laat doen, hem van binnen en van buiten schoonmaakt, en zorgt dat hij goed onderhouden is.

  1. Houd al het nodige papierwerk bij de hand. 

Dit omvat de titel, de registratie, en alle andere documenten die de koper nodig zal hebben om de koop af te ronden.

Door deze tips op te volgen kun je je auto of motor snel verkopen, en voor een prijs waar je blij mee bent.

De bovenstaande tips zijn goed voor iedereen die zijn auto of motorfiets wil verkopen. Door je onderzoek te doen, op allerlei plaatsen te adverteren, en bereid te zijn te onderhandelen, kun je de best mogelijke prijs voor je voertuig krijgen. Verkoop je auto in topconditie en zorg ervoor dat alles netjes is voor je het aan kopers laat zien. Houd al het nodige papierwerk bij de hand. Door deze tips op te volgen kun je je auto of motor snel en efficiënt verkopen.

Verkoop je auto met hulp van OSW

OSW kan goed helpen als het aankomt op het verkopen van jouw voertuig. Je kunt je gratis aanmelden en ook de verkoop van jouw occasion is helemaal gratis. De aangesloten bedrijven waar OSW mee werkt, betalen een vergoeding om gebruik te kunnen maken van de OSW dienstverlening. De partijen waar OSW mee samenwerkt zijn allemaal betrouwbare en erkende RDW-dealers. OSW gaat voor je op zoek naar geïnteresseerden in jouw voertuig en hierna kunnen zij een bod uitbrengen. Het is aan jou of je akkoord gaat met het bod. Heb je de juiste partij gevonden dan wordt er een afspraak gemaakt voor de overdracht van het voertuig. OSW werkt uitsluitend met RDW-erkende dealers en deze zijn dan ook bevoegd om ter plekke de vrijwaring van een voertuig regelen. Je ontvangt de vrijwaring direct per mail.