a man and woman in white bath robe sitting on orange couch

Het kiezen van de juiste badjas

Iedereen vindt het heerlijk om zich in een knusse en donzige badjas te wikkelen. Het maakt niet uit of je graag een badjas draagt op een koude dag of na een lang bad. Een badjas is een speciaal kledingstuk dat je een warm en pluizig gevoel geeft. Badjassen zijn echter niet alleen een luxueus bezit, ze zijn ook een persoonlijke behoefte. De badjassen van badjas.nl kunnen bijvoorbeeld een attent en nuttig geschenk zijn dat je dierbaren zeker zullen waarderen.  Badjassen helpen je niet alleen warm te blijven, maar kunnen ook worden gebruikt als een handdoek. Ze houden je dus droog. Ze functioneren ook als een absorberende ‘body cover’ die gebruikt kan worden na het douchen of zwemmen. Wanneer je van plan bent om een badjas te kopen, dan moet je je opties zorgvuldig afwegen en de juiste beslissing nemen. In deze blog worden daarom enkele aandachtspunten nader belicht.

Hoe ben je van plan je badjas te gebruiken?

Het gebruik van je badjas bepaalt voor een groot deel welk type badjas je moet aanschaffen. Er zijn veel verschillende manieren waarop je je badjas kunt gebruiken. Wil je je badjas gebruiken voor je in bad stapt of juist erna? Wil je hem aantrekken in de ochtend? Je kunt voor jezelf nagaan waarvoor je je badjas eigenlijk wenst te gebruiken. Daarnaast dien je ook na te gaan uit welk materiaal je badjas moet bestaan.

Materiaal badjas

Het materiaal van je badjas maakt een enorm verschil in hoe hij aanvoelt en functioneert. Voordat je echter het materiaal kiest, moet je kijken naar de belangrijkste redenen om een badjas te kopen. Als het vooral is om jezelf droog te houden, kies dan een badjas met absorberende materialen. Als je de lichaamswarmte wilt behouden, kies dan een materiaal met luchtzakken erin. Als je het als loungewear wilt gebruiken, dan kun je het beste een badjas van licht en zacht materiaal kopen.

Badjas van microfiber

Badjassen worden vaak gemaakt van gemengde materialen om hun gewenste eigenschappen zoals textuur, duurzaamheid, comfort en zachtheid te verbeteren. Zo heb je bijvoorbeeld badjassen van microfiber. Dit materiaal is relatief nieuw, maar in korte tijd om vele redenen bijzonder populair geworden.  Het gaat in deze om een stof die veel fijner is dan zijde. Het voelt erg zacht en prettig aan. De gespleten microvezel verhoogt ook de waterabsorptie en zorgt ervoor dat de stof ademend aanvoelt. Zo kunnen badjassen van microvezel worden gedragen om af te drogen na een bad. Het kan ook als loungewear worden gebruikt.