Een mancave in je huis, zo pak je dat aan!

Een mancave in je huis is toch wel de droom van elke man. Het is een plek waar je even rustig tot jezelf kan komen zonder partner en/of kinderen. Het is een plek waar je gemakkelijker wat vrienden kunt uitnodigen om samen tijd door te brengen. Alle voordelen benoemen is één, maar hoe pak je het maken van een mancave nou echt aan? In dit artikel geven wij een aantal tips hoe je het fundament van jouw ideale ruimte kunt leggen!

Het belangrijkste: de ruimte
Zonder een goede ruimte, is het onmogelijk om een mancave te maken. Dus er moet ergens in huis een ruimte over zijn, of je moet er een ruimte bij laten bouwen. Zorg dat je rekening houdt met verschillende factoren bij het kiezen van de ideale ruimte: hoeveel mensen passen er in deze ruimte en hoeveel wens je er uit te nodigen. Hoe goed is de ruimte geïsoleerd? Dit is belangrijk in verband met het geluid en de stookkosten. En als laatste, maar zeker niet onbelangrijk: de plek van je ruimte. Het is namelijk niet handig om je mancave vlak naast de kamers van je kinderen te plaatsen.

Wat mag er absoluut niet ontbreken in jouw mancave?
Ook dit is afhankelijk van je idee. Wil je bijvoorbeeld van je mancave een ruimte maken waar je kunt uitrusten, dan mag een grote bank zeker niet ontbreken. Wil je van je mancave een ruimte maken waarin je tijd kunt doorbrengen met je vrienden? Zorg er dan voor dat er bijvoorbeeld een pooltafel of tafelvoetbaltafel staat. Het belangrijkste is dus dat je eerst bepaalt waarvoor je de mancave maakt, voordat je hem gaat inrichten.

Privacy
Heb je eindelijk een mancave, dan wil je natuurlijk ook een beetje privacy. Denk hierbij aan goede isolatie, zodat niet iedereen hoeft te horen wat er besproken wordt. Daarnaast is het ook handig om bijvoorbeeld houten shutters of vouwgordijnen voor je ramen te doen. Met deze raamdecoratie zorg je ervoor dat mensen niet zomaar naar binnen kijken en wordt jouw privacy gewaarborgd.

Wat mag er absoluut niet ontbreken in jouw mancave?