Dit zijn de beste smart tv’s van 2019

Steeds meer mensen kijken minder televisie en kiezen ervoor om programma’s op een ander moment te kijken. Meer mensen kijken bijna tot nooit televisie door komst van Netflix en Youtube, aldus Stichting Kijkonderzoek. Voor uitgesteld kijken of Netflix heb je een internetverbinding nodig. Dit kan uiteraard op je tablet, laptop of telefoon. Toch heb je soms behoefte aan een groter beeld. Een smart-tv kan daarvoor een hele goede oplossing zijn.

Een Smart-tv is een televisie die is verbonden met internet. Op een smart-tv zijn apps geïnstalleerd en kun je meerdere apps downloaden via de app-store op de Smart-tv. Hierdoor kun je dus Youtube of Netflix op jouw televisie kijken! 

Niet goedkoop, maar wel een investering

De aanschaf van een smart televisie kan groot zijn, maar als je het bekijkt op lange termijn dan kan het nog wel een investering zijn. Je kunt bijvoorbeeld besparen op je televisie abonnement. Je kunt internet en tv vergelijken en zien dat je minder zenders nodig hebt en dus ook televisiekosten. Wij hebben alvast de beste smart-tv’s van 2019 op een rijtje gezet.

Sony KD-65A1

Met een goede beoordeling op Coolblue is deze grote (165 cm) smart-tv van Sony een echte topper. Hij is wat betreft uiterlijk enorm plat. Door het OLED scherm zijn de kleuren heel intens en duidelijk. De perfecte tv-ervaring!

LG OLED55B8PLA

Ook deze televisie is ontzettend plat en heeft een enorm strak design. De afstandsbediening is te bedienen met een een cursor. Hetzelfde als bij de Nintendo Wii. Hierdoor kun je makkelijk en snel iets opzoeken. Het licht en andere instellingen kun je allemaal aanpassen waardoor je de televisie volledig naar jouw eigen hand zet.

Samsung UE55RU8000

Deze televisie is niet zo groot als de twee hierboven. Hij is ook te verkrijgen in ‘maar’ 140 cm. De televisie is iets dikker aan de achterkant, maar daardoor ook goedkoper. Vanaf de voorkant is het nog steeds een strakke televisie met een dunne rand waardoor het beeld extra breed lijkt!

LG 43UK6400

Dit kleintje (109 cm) is een goede optie voor de kleinere woonkamers of de slaapkamer. Daarnaast is het ook de goedkoopste optie van de andere voorbeelden. Het wordt aangeraden om hem aan de muur te hangen, want de voet is niet heel stevig en draaibaar. Er zitten veel shortcuts op de afstandsbediening waardoor hij makkelijk te bedienen is.