Direct rechtshulp zonder een verzekering: wat zijn de voordelen?

Heb je direct rechtshulp nodig, maar wil je niet vastzitten aan een verzekering? Veel mensen kiezen ervoor om een verzekering af te sluiten om op de lange termijn kosten te besparen. Alleen zijn er ook veel voordelen aan te behalen als je juist geen verzekering afsluit. In plaats daarvan kies je voor de on demand optie, zodat je alleen hoeft te betalen wanneer je gebruik maakt van de adviezen en de tijd van de advocaat. Maar aan welke voordelen moet je dan denken als je deze rechtshulp inschakelt en daarvoor geen gebruik maakt van een verzekering en een passende dekking? Onderstaande informatie zorgt ervoor dat je een gedegen keuze kan maken en toch de geschillen snel op kan lossen.

Meer flexibiliteit tijdens het inschakelen

Een eerste voordeel van direct rechtshulp inschakelen zonder een verzekering is dat je veel flexibiliteit hebt. Je bent niet direct gebonden aan de kosten die je maandelijks krijgt bij een verzekering, maar kunt bekijken of de kosten bij jouw financiële situatie op dat moment passen. Mocht er juridisch advies nodig zijn, weet je dat je hier een bedrag voor beschikbaar moet hebben. Zelfs als je on demand een jurist nodig hebt die jouw adviezen geeft of helpt bij een geschil, zoals bijvoorbeeld bij een verkeersongeval, hoef je alleen maar jouw vraag te stellen in de app en krijg je de antwoorden die nodig zijn. De professional kan dan ter plekke bellen om jou door alle stappen heen te leiden. 

Meer inzicht in jouw uitgaven

Een ander groot voordeel van rechtshulp zonder verzekering is dat je een flinke kostenbesparing kunt hebben en de kosten ook goed kunt beheersen. Een verzekering brengt maandelijkse premies met zich mee en je bent gebonden aan het eigen risico voordat de verzekeringsmaatschappij uitbetaalt. Je kunt de kosten van de bijstand zelf beheersen en bepalen of het binnen jouw budget past. Je betaalt immers alleen voor de diensten die je daadwerkelijk gebruikt en hoeft geen verborgen kosten te hebben. Zo heb je ook meer transparantie over wat je wel en niet moet betalen. Daarbij kun je ook meer persoonlijke aandacht verwachten. De advocaten werken onafhankelijk en zorgen dat jouw zaak de aandacht krijgt die nodig is om tot een goede oplossing te komen. 

Directe toegang tot de hulp

Een laatste voordeel van rechtshulp zonder verzekering is dat je een directe toegang hebt tot de expertise van advocaten en andere juridische professionals. Je hoeft jouw vraag immers alleen nog te stellen, waarna je al veel antwoorden krijgt. Mocht er meer nodig zijn om het geschil op te lossen, kun je bellen met de professional. Je hebt direct overal toegang toe. Dit is vooral waardevol in situaties waar snelle actie vereist is. Er is geen goedkeuring meer nodig van de verzekering en je kunt ook voorkomen dat jouw geschil zich steeds verder ontwikkelt. In combinatie met het minder invullen van papierwerk bij de verzekering kan je snel tot een goede oplossing komen en jouw probleem verhelpen.