De top 4 NFT-projecten die op Cardano werken

Blockchaintechnologie breidt zich exponentieel snel uit waardoor het aantal dagelijkse transacties blijft toenemen. De omvang van de Non-Fungible Token (NFT) markt zal naar verwachting de grens van een miljard dollar passeren tegen het jaar 2030. Deze groei is een goed voorteken voor de industrie en degenen die investeren in NFT’s, maar de hoge transactiekosten (gas fees) zoals die aanwezig zijn bij Ethereum kunnen potentiële adoptie vertragen. Cardano heeft in tegenstelling tot Ethereum deze problemen niet. Cardano kun je vinden op de meeste cryptoplatformen zoals coinbase.com, crypto.com en anycoindirect.eu.

Gelukkig maakt Cardano (ADA) gebruik van een nieuwere blockchain-technologie die het voordeliger maakt om te gebruiken. Het maakt transacties eenvouder en met lagere transactiekosten dan Ethereum. Cardano heeft naast lagere transactiekosten nog voordelen ten op zichte van Ethereum. Cardano is schaalbaar, veiliger en biedt een betere privacy dan Ethereum. Dus als je wilt investeren in NFT’s kan het zeker geen kwaad om te beginnen met Cardano kopen.

Dit is ook een belangrijk reden waarom veel nieuwe NFT-projecten de Cardano blockchain als basis gebruiken. Er zijn al meer dan 20 miljoen tokens geproduceerd op het Cardano netwerk. De meeste van deze tokens zijn NFT’s (non-fungible tokens). In dit artikel bespreken we enkel van de top NFT-projecten die op Cardano werken.

 

Clay Nation

Clay Nation is een digitale galerij die op klei gebaseerde avatars en accessoires aanbiedt. Het is een verzameling 3D-figuren met algoritmisch gecreëerde kleiachtige uiterlijke kenmerken, waarbij hun eigenschappen en bewegingen door middel van artificiele inteligentie (AI) zijn vastgelegd. In januari 2022 heeft ClayNation in totaal voor 14,8 miljoen ADA aan transacties verricht.

 

ADA Ninjaz

ADA Ninjaz is een NFT-project dat zich richt op de manga en anime liefhebbers. ADA Ninjaz bevat community-gedreven hosting op de Carano Blockchain. De gedecentraliseerde App (dApp) genereert willekeurig nieuwe unieke avaters die je kunt verzamelen. Elke avatar heeft 450 willekeur gegenereerde datapunten dus de collectiemogelijkheden zijn eindeloos.

 

Boss Cat Raket Club

De Boss Cat Rocket Club is opgericht door leden van de Bored App Yacht Club community om iets nieuws te brengen in de verkenning van de ruimte. Deze verzameling bestaat uit een eindige voorraad van 9.999 gegenereerde ruimte-gebonden katten op Cardano Blockchain. De BCRC heeft het doel om de adoptie van nieuwe metaverse technologie te stimuleren. BCRC heeft exclusieve toegang tot Sandbox Space Centre en Beach clubs over de hele wereld, privé galerijen, en een ondergronds veilinghuis.

 

SpaceBudz

SpaceBudz is een unieke Cardano-gebaseerde NFTs collectie met 10000 werken. Het bedrijf is opgericht door de maker van de Nami wallet en een voortrekker van de Non-Fungible Token technologie. Spacebudz zette een verkooprecord neer van $1 miljoen. Het is het eerste Cardano NFT-project dat dit presteerde. Spacebudz werd opgekocht voor 510.000 ADA. De hoogst genoteerde SpaceBudz heeft een prijs van 3,5 miljoen dollar.