De meest populaire tattoos onder mannen

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die kiezen voor tatoeages. Het is lichamelijke decoratie waar je voor altijd van kunt blijven genieten. Wie tatoeages heel leuk vindt, weet dat het soms een tijdje kan duren voordat je inspiratie hebt voor een nieuwe (of misschien wel je eerste) tatoeage. Als je inspiratie zoekt voor een tattoo of benieuwd bent wat anno 2021 de populairste tatoeages onder mannen zijn, heb je geluk. In dit artikel bespreken we de populairste tatoeages onder mannen. Welke zou jij willen laten zetten (bijvoorbeeld bij tattoostudio Brussel)?

Tribal

Hoewel sommige mensen vinden dat een tatoeage altijd een betekenis dient te hebben, wordt deze mening niet door iedereen ondersteund. Sommige mensen vinden namelijk vooral dat een tattoo mooi moet staan, en niet per se een dubbele laag hoeft te hebben. Dat is ook een reden waarom veel mensen voor tribal tattoos kiezen. Dit zijn namelijk zwarte tekeningen met abstracte of gestilleerde lijnen.

Sleeve

Veel mannen vinden het mooi om hun arm te versieren met decoraties en vervolgens een sleeve als accessoire te kunnen dragen. Een ‘sleeve’ heet een ‘sleeve’ omdat het eigenlijk fungeert als de mouw van een t-shirt. Je arm is op dat moment dan zo vol getatoeëerd dat deze tatoeages niet meer losse tatoeages zijn, maar samen een geheel vormen en jouw arm bedekken.

men's black crew-neck t-shirt

Dieren

Ook dieren worden vaak door mannen uitgekozen als onderwerp voor een tatoeage Vooral tijgers en leeuwen oen het goed, maar ook slangen zijn erg populair als tatoeage. Daarnaast zijn ook draken erg populair als lichaamsversiering. Dieren zijn niet alleen onder mannen, maar ook onder vrouwen, hele populaire onderwerpen voor tatoeages. Dat komt mede omdat dieren vaak ook symboliek met zich meedragen en kunnen staan voor iets diepers dan enkel hun annotatie.

Een kleine tattoo

Als je voor het eerst een tattoo gaat nemen, dan is het waarschijnlijk een goed idee om eerst voor een kleine tattoo te gaan. Het kan best lang twijfelen zijn voordat je de beslissing hebt genomen wat je eerste tattoo moet worden en waar hij moet komen. Daarom kun je voor je eerste tattoo heel goed gaan voor een klein model. Hierdoor is de drempel voor een eerste tattoo lager en is de impact minder groot wanneer je achteraf spijt lijkt te hebben en misschien toch je tattoo weg wil laten laseren.

Een persoonlijke tatoeage

Hoewel dus niet iedereen een tatoeage met een diepere betekenis of symboliek zou willen, vinden sommige mensen dat wel heel belangrijk. Daarom kiezen veel mannen dan ook voor een tatoeage die op een bepaalde manier een diepe, persoonlijke of unieke betekenis heeft. Als iemand je dan vraagt: “Wat betekent je tatoeage?” heb je waarschijnlijk ook een uitgebreid verhaal te vertellen.

Een hart

Bij populaire tatoeages voor mannen denk je misschien niet direct aan een hart vorm, maar ook mannen kiezen vaak voor een hart als tatoeage. Dan niet altijd in de getekende, geometrische vorm, maar juist in de uitvoering zoals het hart er anatomisch uitziet. Dit is een moderne upgrade van het ‘standaard hart’.