De leukste activiteiten voor een familieweekend!

Voor de ene een ‘moetje’, voor de ander staat het groot omcirkeld in de agenda. De meningen zijn nogal verschilt over de jaarlijkse familieweekenden die bij het gros van de Nederlanders worden ingepland. Met de hele familie en aanhang één of twee nachten in een afgehuurd huis, kamperen of in een hotel. Zulke familieweekenden gaan vaak gepaard met ’s avonds lang tafelen met lekker eten (en wijn), en overdag de bloemetjes buiten zetten tijdens activiteiten. Ben je op zoek naar een leuke activiteit om uit te voeren tijdens jullie familieweekend? Wij nemen je graag door ons favoriete rijtje mee; buiten activiteiten voor jong en oud!

Sporttoernooi 2×2 (buiten)

Een uitdagende, competitieve doch leuke manier om de middag met jouw familie in te steken is het organiseren van een klein sporttoernooitje. De wedstrijden van verschillende sporten worden gespeeld in teams van twee; zo komt iedereen sowieso aan de bal of aan de beurt en gaan niet alleen de haantjes de voorste er met de bal vandoor. Je kan denken aan toegankelijke sporten waar niet veel attributen voor nodig zijn, zoals voetballen, volleyballen of een estafette. Natuurlijk is het wel handig om voor sommige sporten een stuk gras af te bakenen wat als veld kan dienen. Ben je op zoek naar attributen die goed van pas komen tijdens een sportieve middag, zoals bijvoorbeeld een mini doel voor bij voetbal? Kijk dan vooral even op Soccer Concepts!

Oudhollandse middag

Oud maar goud zullen we maar zeggen, en het brengt waarschijnlijk ontzettend veel nostalgie en goede herinneringen met zich mee; het organiseren van een Hollandse middag. Vanuit oudsher al een graag geziene activiteit op kinderfeestjes, maar het is ook fantastisch leuk om zo’n middag neer te zetten voor het hele gezin. Verschillende activiteiten kunnen aan bod komen en zodoende is er voor jong én oud een leuke middag te beleven. Bij oudhollandse spellen kan je bijvoorbeeld denken aan koekhappen, zaklopen, kruiwagenrace, ezeltje prik, het organiseren van een stoelendans, touwtrekken of je trekt de sjoelbak van zolder en neemt deze mee naar het familieweekend!

Kubb

Kubb is een buitenspel dat graag wordt gespeeld in grote gezelschappen. Het doel van het spel is om de houten blokken van de tegenpartij om te gooien met houten stokken (wist je dat het wordt kubb, houten blok betekent in het Zweeds?). Het spel kan worden gespeeld met 2 tot 12 deelnemers, en biedt dus een activiteit voor vele mensen tegelijkertijd. In het midden van het speelveld staat een opper houten blok; de koning. Wanneer je probeert de houten blokken van de tegenpartij om te gooien, moet je ervoor zorgen dat de koning wél blijft staan; deze mag je pas om gooien als alle houten blokken van je tegenpartij om zijn gegooid!

Activiteit inhuren

Er zijn tegenwoordig heel erg veel bedrijven die buitenactiviteiten op locatie voor een gezelschap kunnen organiseren. Je zou dit uiteraard in overweging kunnen nemen, als je zelf (nog) niet tot de perfecte activiteit bent kunnen komen. Zulke bedrijven zorgen ervoor dat de activiteit, de materialen en natuurlijk uitleg worden geleverd en zullen tijdens de activiteit begeleiden waar nodig. Naderhand ruimen ze alles weer op; scheelt dus veel werk en tijd, en heb je meer tijd om je te focussen op de activiteit zelf. Een aantal activiteiten die tegenwoordig erg populair zijn om te laten plaatsen bij een locatie; boerengolf en bubbelvoetbal. Ben je toe aan meer uitdaging en ga je liever iets meer out-of-the-box met je familie, dan kan je er tegenwoordig ook voor iets spannendere uitdagingen kiezen, zoals lasergamen, paintball of zelfs de attributen om bovenstaande oudhollandse spellen tot in de puntjes uit te werken en neer te zetten!