Brommerrijden in de regen: 5 tips

De herfst doet zijn intrede in Nederland. Langzaamaan krijgen we te maken met regenbuien en herfststormen. Het natte wegdek zorgt voor een grotere kans op valpartijen met je brommer. In deze blog vind je daarom 5 tips om ook in de herfst veilig te blijven rijden.

1. Pas je rijgedrag aan

Regenbuien zorgen voor een nat wegdek en daarin schuilt gevaar. Klinkers of kinderkopjes zijn door de regen een stuk gladder. Wanneer je wegdek hieruit bestaat moet je dus goed oppassen. Pas je rijgedrag altijd aan op het wegdek en rij minder snel.

2. Let op bij het remmen

Een ander gevaar bij een nat wegdek is het remmen. Probeer voorzichtiger te remmen, omdat er bij een nat wegdek de kans bestaat dat je in de slip raakt. Rem daarnaast ook goed op tijd. Na een flinke regenbui is je remweg namelijk langer.

3. Wees goed zichtbaar

Rijden in de regen is vergelijkbaar met rijden in het donker of bij slecht zicht. In deze gevallen rijdt je wat rustiger en voorzichtiger. Ook bij regenachtig weer is goede verlichting heel belangrijk. LED-verlichting biedt een extra voordeel want daarmee ben je nog beter zichtbaar in het verkeer. Je moet je voorstellen dat een automobilist ook minder zicht heeft door de voorruit of zijruit van de auto, en jou over het hoofd kan zien. Met opvallende LED-verlichting wordt je eerder gezien, en daarmee kunnen weer ongelukken worden voorkomen.

4. Draag reflecterende kleding

Deze tips is als aanvulling op de tip over verlichting. Zoals bekend ben je voor iedereen een stuk minder goed zichtbaar wanneer het regent. Om sneller gezien te worden in het verkeer kun je ook reflecterende regenkleding dragen. Reflecterende regenkleding is voorzien van materiaal welke oplicht (reflecteert) wanneer er licht op schijnt. Veel regenkleding is hier standaard mee uitgerust.

5. Hou altijd controle

Tenslotte is het belangrijk dat je altijd de controle op je brommer houdt. Raak niet in paniek wanneer je iets wegglijdt. Rem je namelijk te hard in paniek, dan vergroot je de kans op een valpartij. Meestal krijgt je band alweer snel grip op de weg. Probeer daarom je brommer het werk te laten doen en hou het stuur goed vast.

Vergeet geen brommerverzekering af te sluiten

Weer of geen weer, zomer of winter, je moet altijd je brommer verzekeren. Met een brommerverzekering ben je goed verzekerd bij diefstal en schade. Dat scheelt weer een zorg!

Heb je nog geen verzekering op het oog? Kijk dan eens bij InShared. Bij deze online verzekeraar vind je betrouwbare verzekeringen voor een prikkie.