Alles wat je moet weten over erectieproblemen

Merk je dat het steeds minder goed lukt om een erectie te krijgen? Of krijg je wel een erectie, maar wordt de penis minder stijf of lukt het niet om hem stijf te houden? Dan is er mogelijk sprake van een erectieprobleem. Dit kan grote gevolgen hebben voor je seksleven. Bovendien schamen veel mannen zich er voor. Het kan zelfs afbreuk doen aan het zelfvertrouwen. Toch is het wel een probleem dat in de meeste gevallen goed op te lossen is. Blijf dus zeker niet zitten met dit probleem en vraag om hulp. Er is meer mogelijk dan je denkt. In dit artikel vind je alvast alles wat je moet weten om de juiste hulp te vinden. 

Schakel een deskundige in 

Erectieproblemen hebben meestal een onderliggende oorzaak. Dit kan zowel lichamelijk als psychisch zijn. Het is daarom eerst belangrijk om die oorzaak te achterhalen. Alleen dan is het mogelijk om een oplossing te bedenken. Je kunt hierbij het beste een arts inschakelen, maar je kunt ook alvast advies inwinnen bij een erectie expert. Middels natuurlijke middelen en een verandering in levensstijl kan er bijvoorbeeld al veel winst behaald worden. Een deskundige kan je helpen bij het onderzoeken van de oorzaak en een groot deel van het probleem wegnemen. 

Ouder worden 

Soms is er weinig te doen om het erectieprobleem op te lossen. Dit zien we bijvoorbeeld bij oudere mannen. Het is heel normaal dat je op latere leeftijd meer moeite hebt om een erectie te krijgen. Soms lukt het wel om een erectie te krijgen, maar wordt deze simpelweg minder stijf of lukt het niet om deze lang stijf te houden. Dat is de normaalste zaak van de wereld en zullen alle mannen vroeg of laat ervaren. 

Dat betekent echter niet dat dit ook direct het einde van je seksleven hoeft te betekenen. Er zijn verschillende hulpmiddelen die bij ouderdom kunnen helpen. Erectiepillen bijvoorbeeld. Deze zorgen ervoor dat er meer bloed naar de bloedvaten in de penis zal stromen. Hierdoor wordt de penis stijver en blijft deze ook langer stijf. 

Let op: neem wel altijd eerst contact op met een arts voordat je dergelijke pillen slikt. Zo weet je zeker of deze geen kwaad kunnen voor je gezondheid. Bovendien zijn erectiepillen meestal niet in de vrije verkoop verkrijgbaar. Je kunt ze dus niet bij een Kruidvat of Etos krijgen. 

Zelf het probleem onderzoeken 

Het is verstandig om zelf ook alvast te onderzoeken waar het aan ligt. Bekijk bijvoorbeeld eens de bijsluiter van medicijnen die je slikt. Staat hier iets in over erectieproblemen? Houd eventueel ook bij op welke momenten deze problemen zich voordoen. Hoe was de situatie op dat moment? Had je toen gedronken? Waar dacht je aan? Met wie was je? Door op te schrijven wat er op dat moment gebeurde, krijg je een beter idee van waar het probleem aan ligt. Bespreek vervolgens met een deskundige waar jouw probleem aan kan liggen en hoe dit mogelijk opgelost kan worden. Schaam je hier zeker niet voor.