4 tips om je orgasme te beheersen

Kom jij ook vaak sneller klaar dan je zou willen? Dan ben je zeker niet alleen. Heel veel mensen herkennen zich in dit probleem. Vervelend, want dit kan een vrijpartij serieus inkorten. Hetgeen niet alleen minder leuk is voor jezelf, maar ook voor je partner. Natuurlijk hoeft te snel klaarkomen niet direct een probleem te zijn. Zeker niet als je partner en jij hier geen moeite mee hebben. Als het je echter helemaal niet lukt om je orgasme te beheersen, dan kan dit wel steeds meer gevolgen hebben. Gelukkig betekent dit niet dat het niet te leren valt. Er zijn verschillende dingen die je uit kunt proberen om je orgasme onder controle te houden. Met behulp van tesnelklaarkomen.nl verzamelden wij vier handige tips. 

Leer je lichaam kennen 

Bij veel mannen is het vooral een kwestie van de signalen niet of niet snel genoeg herkennen. Dit leer je zodra je meer ervaring opdoet. Je zult merken dat het beter gaat naarmate je vaker seks hebt. Je kunt hier ook mee oefenen tijdens het masturberen. Het is belangrijk dat je de gevoelens in je lichaam tijdig leert herkennen. De periode voorafgaand aan het orgasme kan in verschillende fasen worden onderverdeeld. Je voelt wanneer je de controle begint te verliezen. Zodra je eenmaal over een bepaald punt bent, is de opwinding dusdanig groot dat je niet meer terug kunt. Dat is het punt dat je nog even moet uitstellen. Oefen hiermee. Kijk naar opwindende foto’s, masturbeer en  ontdek welke signalen je lichaam geeft en op welk punt je de opwinding moet afzwakken om langer door te kunnen. 

Laat haar eerst klaarkomen 

Vind je het erg lastig om je orgasme uit te stellen? En heb je hier zelf ook weinig moeite mee, maar betekent dit wel vaak dat je vrouw niet voldaan is na een vrijpartij? Wees dan een heer in bed en probeer eerst haar te verwennen tot ze een orgasme krijgt. Als je vervolgens met haar vrijt, maakt het weinig uit of je heel snel komt. Zij heeft immers al een orgasme gehad. Hierdoor zullen er minder klachten vanuit haar komen als je weer eens sneller komt dan verwacht. Win-win! 

Praat er samen over 

Kom je steeds vaker te snel klaar en gaat dit echt een goed seksleven in de weg staan? Schaam je dan niet om hierover te praten. Leg uit waar het steeds mis dreigt te gaan en probeer samen verschillende dingen uit om dit te voorkomen. Door erover te praten wordt het een minder groot probleem en zijn jullie in staat om hier samen aan te werken. Zo drijft het geen wig tussen jullie. 

Neem contact op met een seksuoloog 

Lukt het na alle tips nog altijd niet om je orgasme te beheersen en merk je dat je zelfvertrouwen hierdoor een flinke deuk heeft opgelopen? Eveneens als je seksleven? Dan is het verstandig om professionele hulp te zoeken. Een seksuoloog is gespecialiseerd in dergelijke problemen en kan met behulp van enkele tips en het onderzoeken van de onderliggende oorzaak met een oplossing komen.